ΣΕΤΕ: Εγκλωβισμός χιλιάδων τουριστών στα αεροδρόμια- ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων

08-10-16 | ΣΕΤΕ

Πρωτοφανής αναστάτωση και σοβαρότατα προβλήματα δημιουργούνται στον τουρισμό της χώρας λόγω της υλοποίησης επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, που αποφάσισε και εξήγγειλε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ), μετά την άγονη χθεσινή συνάντηση με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τη διοίκηση της ΥΠΑ, τονίζει ο ΣΕΤΕ.  Οι απεργίες αυτές, εφόσον τελικά πραγματοποιηθούν, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, θα καταστήσουν αδύνατη τη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ταξιδιωτών από και προς την χώρα μας. Θα προκαλέσουν ντόμινο επιπτώσεων για το σύνολο του τομέα του τουρισμού, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να εγκλωβίζονται στην χώρα μας λόγω ακύρωσης του συνόλου των τακτικών και έκτακτων πτήσεων, όπως και σε τουριστικά πακέτα που έχουν αγοραστεί χωρίς οι επισκέπτες να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις διακοπές τους. Προφανώς θα είναι τεράστια η ζημιά σε όλη την αλυσίδα των τουριστικών υπηρεσιών, στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών και στην εικόνα της χώρας.

Όπως αναφέρεται, μία, έστω, 24ωρη απεργία μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και είναι εύκολα αντιληπτό τι θα συμβεί εάν «κατέβει ο διακόπτης» στην πτητική λειτουργία της χώρας, με τόσο ακραίο τρόπο, επί δύο 48ωρα, σε διάστημα πέντε ημερών. Έστω και την τελευταία στιγμή, είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί λύση με διάλογο των δύο πλευρών. Τόσο το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσο και η διοίκηση της ΥΠΑ πρέπει να δώσουν περαιτέρω απαντήσεις και στοιχεία για τα ζητήματα που θέτει η ΕΕΕΚΕ και να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ο ΣΕΤΕ, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, θα πρέπει να διατηρήσει υπεύθυνη στάση που επί μακρόν επιδεικνύει απέναντι στον τομέα του τουρισμού και να μην υλοποιήσει τις επαναλαμβανόμενες απεργίες, ιδιαίτερα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο καταγράφεται αυξημένη ζήτηση, συμβάλλοντας θετικά στην προσπάθεια αναπλήρωσης των αφίξεων και εσόδων που χάθηκαν κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο τομέας του τουρισμού δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από κανέναν, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ. Πάγια θέση του ΣΕΤΕ παραμένει το ότι η απρόσκοπτη λειτουργία του τομέα πρέπει να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού και να εξασφαλίζεται μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων. Η διαφύλαξη της εμπειρίας των επισκεπτών της χώρας είναι η βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, για την προστασία της καλής εικόνας της χώρας και για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΞ: Βαρύτατες οι επιπτώσεις από την απεργία των ελεγκτών

Πρωτοφανές: Κατεβάζει ρολά για 4 ημέρες ο ελληνικός τουρισμός

Απεργία ελεγκτών: Στη Β.Ελλάδα μέσω ...Σκοπίων οι τουρίστες

TripAdvisor και Τhomas Cook ενημερώνουν για τις απεργίες στα ελληνικά αεροδρόμια

ΥΠΑ: Αδικαιολόγητη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Υπ. Τουρισμού: Έκκληση για αναστολή της απεργίας των ελεγκτών

Ryanair: Μέτρα για να μείνουν ανοιχτά τα ελληνικά αεροδρόμια- ακυρώσεις πτήσεων
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Lamda Development | Σε εταιρεία της οικογένειας του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου το 2% των μετοχών
13 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες μυήθηκαν στα μυστικά της Χαλκιδικής
Ελλάδα: Θα αποδώσει η εξαήμερη εργασία;
Πτώχευση FTI | Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία Meeting Point Hotels στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα
Lonely Planet: Ένα Ελληνικό νησί στα 12 καλύτερα στην Ευρώπη για ονειρικές διακοπές το 2024
ΕΕ | Προς έγκριση η εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Δράση ΕΟΤ Γερμανίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Θεσσαλονίκη- Χαλκιδική
Δήμος Κιμώλου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για προβολή σε δημοφιλές έντυπο και site LGBTQI+ στη Γαλλία
Μουσικά Μαϊστράλια στην Πρέβεζα