Στο ΙΝΣΕΤΕ πρόγραμμα για ένταξη νέων έως 29 ετών στις τουριστικές επιχειρήσεις

29-02-16 | ΣΕΤΕ

Eντάχθηκε με δικαιούχο το ΙΝΣΕΤΕ  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» η Πράξη «Επιταγή εισόδου για Nέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ».

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 29,6 εκατ. ευρώ.

Η Πράξη αφορά την παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε περίπου 8.000 άνεργους νέους σε οριζόντια και εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα καθώς και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του Τουριστικού τομέα της οικονομίας. Η Πράξη θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το σύστημα των Επιταγών Εισόδου στην αγορά εργασίας (training vouchers).

Αφορά, στην παροχή και διαχείριση υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης και προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από τους παρόχους κατάρτισης που είναι μέλη του Μητρώου Παρόχων, σύμφωνα με προκαθορισμένες μονάδες τιμολόγησης των εν λόγω υπηρεσιών. Η Πράξη, περιλαμβάνει 5 Υποέργα:

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει τις ενέργειες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) α΄κύκλος για 1350 ωφελούμενους, μέσω του συστήματος voucher και θα υλοποιηθεί από τον ΙΝΣΕΤΕ.

Το Υποέργο 2 περιλαμβάνει ενέργειες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) β΄κύκλος, για περίπου 6650 ωφελούμενους.Το Υποέργο 2 θα υλοποιηθεί από τον ΙΝΣΕΤΕ.

Το Υποέργο 3 περιλαμβάνει ενδεικτικά ενέργειες δημοσιότητας (δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ και στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, δημιουργία κατάλληλου ενημερωτικού υλικού, οργάνωσης ημερίδων, ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας κλπ), επιστημονική υποστήριξη (διαχειριστικό Audit, Νομική υποστήριξη) ανάπτυξη και δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, υπηρεσίες επιστημονικής υποστήριξης και διαχείρισης οικονομικού αντικειμένου του έργου, παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων, επιστημονικό συντονισμό της συμβουλευτικής, δημιουργία μητρώου συμβούλων κλπ. Το Υποέργο 3 θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ με Ιδία Μέσα.

Το Υποέργο 4 θα αφορά στο συντονισμό, διοικητική υποστήριξη και παρακολούθηση του φυσικού αντικειμένου του έργου. Ενδεικτικά αναφέρονται, η διοικητική υποστήριξη συμβουλευτικής και σύζευξης, τήρηση, παρακολούθηση και πιστοποίηση στοιχείων φυσικού αντικειμένου του έργου, τηλεφωνική υποστήριξη υποψηφίων και παρόχων (call center), έλεγχοι υλοποίησης προγραμμάτων κλπ Το Υποέργο 4 θα υλοποιηθεί από την ΕΕΔΕ με Ιδία Μέσα.

Το Υποέργο 5 αφορά στην Πιστοποίηση προσόντων των ωφελουμένων, την οποία θα διενεργήσουν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/ και διεθνώς και οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι, σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012 (από Εθνικούς ή Διεθνείς Φορείς) ή άλλα αναγνωρισμένα Διεθνή πρότυπα, για συγκεκριμένες ειδικότητες. Το ΙΝΣΕΤΕ στο πλαίσιο μελέτης για τις ειδικότητες που θα αναπτυχθούν στα 7 εκπαιδευτικά προγράμματα θα αναζητήσει μέσω Διεθνούς Ανοικτού διαγωνισμού, τους κατάλληλους αναδόχους, οι οποίοι θα διαθέτουν τη σχετική εμπειρία στην πιστοποίηση προσώπων. Το Υποέργο 5 θα υλοποιηθεί με προσφυγή σε αναδόχους (Διεθνής Διαγωνισμός).

διαβάστε ακόμα

HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη