Σε 5 κατηγορίες κλειδιών τα ενοικιαζόμενα δωμάτια - Δείτε όλη την απόφαση

02-08-18 | ΣΕΤΚΕ

Με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες κλειδιών, με ανώτατη την κατηγορία των πέντε κλειδιών και κατώτατη την κατηγορία του ενός κλειδιού, βάσει υποχρεωτικών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών τις οποίες πρέπει να πληροί η επιχείρηση καθώς και βαθμολογούμενων κριτηρίων, από την εφαρμογή των οποίων η επιχείρηση υποχρεούται να συγκεντρώσει τουλάχιστον τον αριθμό μορίων που αποτελεί τη «βάση» της κατηγορίας, στην οποία πρόκειται να καταταγεί.

Σύμφωνα με τις νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ ):

Ικανοποίηση από την ΣΕΤΚΕ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος για την νέα, αναβαθμισμένη κατάταξη σε κατηγορίες από 1- 5 κλειδιά για τα τουριστικά καταλύματα.  

Η νέα κατηγοριοποίηση που διαμορφώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, σε συνέχεια των προτάσεων που είχε καταθέσει η ΣΕΤΚΕ, αφορά μια  ολοκληρωμένη κλίμακα, αφού η προηγούμενη παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις.  

Η κατηγορία των 5 κλειδιών πληροί συγκεκριμένα ποιοτικά πρότυπα και προδιαγραφές και θα εκπροσωπεί τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα, τα οποία θα προσφέρουν εξειδικευμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες τους.

Η ΣΕΤΚΕ χαιρετίζει τη θέσπιση της νέας, αναβαθμισμένης κατηγοριοποίησης, η οποία αποτυπώνει πληρέστερα την εικόνα του κλάδου και ευχαριστεί και δημόσια την υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, δίχως την στήριξη της οποίας η νέα αυτή κατηγοριοποίηση θα είχε παραμείνει κενό γράμμα.

Η Συνομοσπονδία διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να διαμορφώνει προτάσεις και να προωθεί με κάθε τρόπο την αναβάθμιση και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν τα τουριστικά καταλύματα, κάτι που αποτελεί μονόδρομο για την ποιοτική αναβάθμιση και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Δείτε την Απόφαση.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»