Συνάντηση του νέου ΔΣ της ΣΕΤΚΕ με την Έλενα Κουντουρά

01-04-16 | ΣΕΤΚΕ

Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, είχαν χθες εκπρόσωποι του νέου ΔΣ της Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της, κ. Παναγιώτη Τοκούζη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το ΔΣ της ΣΕΤΚΕ ενημέρωσε αναλυτικά την Υπουργό για τα άμεσα και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κυριότερα εκείνα της πιστοποίησης των καταλυμάτων, την υψηλή φορολογία αλλά και το ασφαλιστικό. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, μεταξύ άλλων, στις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την απελευθέρωση της τουριστικής μίσθωσης, γεγονός που θα οδηγήσει στην έξαρση της παραξενοδοχίας και στην εξόντωση των μικρών τουριστικών καταλυμάτων. 

Παράλληλα, ζητήθηκε από την Υπουργό να λάβει έκτακτα μέτρα για τις περιοχές της χώρας που πλήττονται από προσφυγικές ροές, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία τους και να ενισχυθεί η τουριστική προβολή τους στο εξωτερικό.  

Η Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΣΕΤΚΕ ότι ο τουρισμός βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα μέτρα για την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων.

Για το σκοπό αυτό έχει ήδη προγραμματιστεί και νέα σύσκεψη των δύο πλευρών, την προσεχή Δευτέρα, 4 Απριλίου, στην οποία θα δρομολογηθούν οι νέες παρεμβάσεις και μέτρα για τη στήριξη του κλάδου.

διαβάστε ακόμα

Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης
Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη