ΣΕΤΚΕ: Συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

02-02-16 | ΣΕΤΚΕ

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό αποφάσισε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος «Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.», δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό, όπως και το σύνολο των επαγγελματικών κλάδων της χώρας, την αντίθεσή της "σε μια ολέθρια πρόταση που το μόνο που θα επιφέρει στον κλάδο των μικρομεσαίων τουριστικών καταλυμάτων είναι λουκέτα και ανεργία καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει τα κάτωθι:

Επιβάρυνση των επαγγελματιών από τα χαράτσια, που από το 26,95% σήμερα προτείνεται να φτάνει στο 60% για όσους δηλώνουν εισόδημα μεταξύ 15.000-50.000 ευρώ.

Τριετές μεταβατικό στάδιο με σταδιακή αύξηση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών έως το 2019.

Χαμηλό ασφάλιστρο 93,76 ευρώ για τον κλάδο της σύνταξης και 32,59 ευρώ για την υγεία (ελάχιστο εισόδημα 486,80 ευρώ, έναντι των 586,08 ευρώ) για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες κατά τα πρώτα 3 έως 5 χρόνια άσκησης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. 

Μείωση του ανώτατου ορίου του ασφαλιστέου εισοδήματος που το σχέδιο όρισε στο 10πλάσιο του κατώτατου νομοθετημένου μισθού ή εισαγωγή πλαφόν με χαμηλότερη αντιστοιχία ανά ύψος εισοδήματος.

Ασφαλιστικές εισφορές και φόρους που φτάνουν τεράστια ποσοστά του καθαρού εισοδήματος (55%-60% ανάλογα με το εισόδημα)".

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία, "μαζί με τους άλλους επαγγελματίες και το σύνολο της κοινωνίας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε μία πρόταση, που το μόνο που θα δημιουργήσει είναι επιπλέον ανεργία και υπανάπτυξη και καλούμε τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν, είτε σε ατομικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο στις τοπικές ή γενικές κινητοποιήσεις των επαγγελματιών και εργαζομένων, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016.

Η Συνομοσπονδία και οι 40.000 μικρομεσαίοι τουριστικοί επιχειρηματίες  της χώρας-μέλη της, παραμένουμε σε εγρήγορση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα δρομολογήσουμε τις επόμενες ενέργειές μας, αφού σκοπός μας παραμένει η απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό". 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων