Κ. Μπρεντάνος: Παραοικονομία ύψους 4,4 δισ.ευρώ με την απελευθέρωση των μισθώσεων

08-10-15 | ΣΕΤΚΕ

Έκρηξη της παραοικονομίας στο χώρο του τουρισμού προβλέπουν οι τουριστικοί φοράς αν δεν αντιμετωπισθεί το θέμα των παράνομων καταλυμάτων και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των μισθώσεων ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς την 1η Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος εκτίμησε χθες ότι ο συνολικός τζίρος από τη λειτουργία των παράνομων καταλυμάτων συνολικής μπορεί να εκτοξευθεί στα 4,4 δις. ευρώ. Αυτό θα σημαίνει ότι θα λειτουργούν 400.000 παράνομες κλίνες σε καταλύματα από περίπου 200.000 που λειτουργούν σήμερα. Την εκτίμηση έκανε ο κ. Μπρεντάντος κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Principal Management διοργανώτρια εταιρεία της αποκλειστικής έκθεσης για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό Expo Hotel, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Tαε Κβο Ντο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης ανέφερε ότι ο ΣΕΤΕ σε συνεργασία με ανεξάρτητη εταιρεία πραγματοποιήσει 8.000 ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κρατήσεων εκ των οποίων περίπου 4.000 περιπτώσεις είναι υψηλής υποψίας για παρανομίες. Τα στοιχεία έχουν σταλεί στο υπουργείο Τουρισμού για να κάνει ελέγχους. Από τη πλευρά της η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Νατάσα Αντωνοπούλου τόνισε ότι η τυχόν νομιμοποίηση υπό προϋποθέσεις των περίπου 200.000 κλινών θα μπορούσε να δώσει απασχόληση σε τουλάχιστον 11.000 καθαρίστριες.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια