Νέες επενδύσεις στη Χαλκιδική - έτοιμο το 2016 το Med Sea and Health- τι συζητήθηκε στην ημερίδα της Ε.Ξ. την Παρασκευή

29-09-14 | ΠΟΞ

Η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος στον ανταγωνισμό από την Αίγυπτο και την Τουρκία, η επέκταση της τουριστικής περιόδου στις αρχές του έτους και οι νέες επενδύσεις σε πεντάστερα ξενοδοχεία είναι οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν την τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής στο μέλλον.

Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις κατά την ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής στο Pomegranate Spa Hotel με θέμα: «Τουρισμός στη Χαλκιδική – Σύγχρονες Προκλήσεις». Σε αυτήν συμμετείχαν 110 επαγγελματίες του κλάδου ενώ εκπρόσωποι φορέων από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν από νωρίς το πρωί ως το απόγευμα τις εργασίες της.

Οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην περιοχή, όπως το Med Sea and Health στο Κάνιστρο Κασσάνδρας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας την άνοιξη 2016, αναμένεται να αποτελέσουν το έναυσμα για την αναβάθμιση υπηρεσιών και εγκαταστάσεων που με τη σειρά τους θα ενισχύσουν την παρουσία της Χαλκιδικής ως ποιοτικού προορισμού σε υπάρχουσες και νέες αγορές.

Η Χαλκιδική παρουσιάστηκε από τους εισηγητές ως ένας ώριμος τουριστικός προορισμός που προωθείται με οργανωμένη στρατηγική, η οποία αποφέρει απτά αποτελέσματα.

Οι εισηγητές και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:

- Μαρίνα Μελίδου, (senior project manager της εταιρίας Head in beds - Hotel business consulting) με θέμα: "Direct Vs. Booking.com - Πάρε πίσω το 15% που σου ανήκει".

- Antje Kleina, (Sales Manager της εταιρίας Customer Alliance – Hotel online reputation management) με θέμα: "Review and reputation management in social media".

- Ιωσήφ Πάρσαλης, (Γενικός Διευθυντής της MARKETING GREECE) με θέμα: "Το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής. Ευκαιρίες και προκλήσεις".

- Πόπη Τασιογιαννοπούλο, (Operations Excellence Manager της εταιρίας TUI HELLAS S.A.) με θέμα: "Quality in Service – Ποιότητα στις Υπηρεσίες".

- Αντώνης Καπλάνης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρίας συμβούλων NOISIS με θέμα: «Ενημέρωση για νέο επενδυτικό νόμο και επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

- Γρηγόρης Στιβαχτάρης, Πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής με θέμα τη νομιμότητα στις κτηματομεσιτικές συναλλαγές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι: Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κος Ιωάννης Γιώργος, Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κος Εμμανουήλ Καρράς, Δήμαρχος Αριστοτέλη κος Ιωάννης Μίχος, Δήμαρχος Κασσάνδρας κος Βασίλης Κυρίτσης. Παρευρέθησαν επίσης η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Ε.Ο.Τ. Θεσσαλονίκης κα Περσεφόνη Τρίχα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Χαλκιδικής κος Δημήτρης Χαδαλής και δημοσιογράφοι του κλάδου.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια