Γρ.Τάσιος: Κατεπείγουσα ανάγκη η χρονική επιμήκυνση στην εξόφληση των ξενοδοχειακών δανείων

25-05-21 | ΠΟΞ

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να δημιουργηθούν λύσεις επιμήκυνσης της εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων, τονίζει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα real.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Θα ήταν παράλογο και άδικο, επισημαίνει ο κ.Τάσιος, καθ’ όλα υγιείς επιχειρήσεις, που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα στη δίνη των συνεπειών της πανδημίας και τώρα κάνουν τη φιλότιμη προσπάθειά τους, να μη βοηθηθούν στην ανάκαμψή τους και να απαξιωθούν. Θα ήταν πισώπλατη μαχαιριά, την ώρα μιας εθνικής προσπάθειας, γράφει χαρακτηριστικά.

Ως προς τις προοπτικές της χρονιάς, αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει με το σπαθί της μια καλή σεζόν και κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την ανάκαμψη, με όπλα το τρίπτυχο: Γαλάζια Ελλάδα, με «γαλάζιες σημαίες» και πράσινο πιστοποιητικό. 

Στο άρθρο του ο κ.Τάσιος αναφέρει ακόμη:

Ο τουρισμός, αν και βαριά τραυματισμένος από τις μεγάλες απώλειες του 2020, είναι στις επάλξεις για να δώσει τη μάχη του, έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου του για τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της πατρίδας μας. Σε μια δύσκολη στιγμή για την εθνική οικονομία, όσο καλύτερη αποδειχθεί η σεζόν τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ανάσα που θα πάρουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Γι’ αυτό χρειάζεται και μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια για τη σεζόν. Να ενώσουμε δυνάμεις για να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η προσπάθεια πάντα αποδίδει καρπούς και το πιο τρανό παράδειγμα είναι οι «γαλάζιες σημαίες» που κερδίζουν επάξια οι ελληνικοί προορισμοί. Η προσωπική εμπειρία μου από τη Χαλκιδική, η οποία βρέθηκε πρώτη στην κορυφή, συγκεντρώνοντας 96 βραβεύσεις, είναι πως, όπου υπάρχει συνεργασία, όπου υπάρχει «καλή χημεία» και συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια.

Είμαι βέβαιος πως το ίδιο θα συμβεί και με τη «Γαλάζια Ελευθερία», που θα θωρακίσει υγειονομικά όλη τη νησιωτική Ελλάδα και με τη συνεργασία όλων θα πετύχουμε να έχουμε γρήγορη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, ώστε, τουλάχιστον από τον Ιούλιο, να δούμε μια σεζόν με βιώσιμες πληρότητες. Μέχρι τότε θα πρέπει να δώσουμε ειδικό βάρος στον οδικό τουρισμό που θα τροφοδοτήσει την ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως από χώρες της Βαλκανικής, και θα πρέπει η κατάσταση στα σημεία ελέγχου των χερσαίων συνόρων μας να είναι φιλική στον επισκέπτη.

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό έχει ρόλο-«κλειδί» φέτος στη μετακίνηση και στην υποδοχή των επισκεπτών μας και όσο καλύτερα το αξιοποιήσουμε μέσω των διαθέσιμων πλέον τεχνολογικών εφαρμογών τόσο αποτελεσματικότερα θα εγγυηθούμε μια ασφαλή και ανοιχτή, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, σεζόν.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google