Γρ.Τάσιος: "Είμαστε κυριολεκτικά στο last second - Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο καλύτερες προσδοκίες για κρατήσεις"

06-05-21 | ΠΟΞ

Σε δέκα ημέρες γίνεται η επανεκκίνηση του τουρισμού και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος ρωτήθηκε από τους κ. Γιάννη Μιχελάκη και κ. Γιώργο Χουδαλάκη στο ραδιόφωνο του Real Fm 97.8, για το μεγάλο “στοίχημα” των αφίξεων και των κρατήσεων.

“Τέλος Ιουνίου προς Ιούλιο θα δούμε κινητικότητα, είναι ξεκάθαρο αυτό. Έχουμε καλύτερες προσδοκίες για Ιούλιο με Οκτώβριο, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική ευθύνη και από την πορεία των εμβολιασμών, αλλιώς κόκκινα επιδημιολογικά δεδομένα σημαίνει αυτομάτως και κόκκινα ταμεία”, σημείωσε και εξήγησε τους λόγους, γιατί χάνονται ουσιαστικά δύο μήνες.

“Είμαστε κυριολεκτικά στο last second. Η αγορά δείχνει ξεκάθαρα την προτίμησή της για διακοπές στη χώρα μας, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και της τελευταίας στιγμής, όμως αναμένουμε ακόμη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τα ταξίδια από τις μεγάλες αγορές, όπως είναι για παράδειγμα η Βρετανία που είναι η δεύτερη σε αφίξεις στη χώρα μας. Αν δεν γίνουμε “πράσινοι” δεν θα έρθει κανένας”, τόνισε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε αναμονή, προκειμένου να μάθουν με ποιους όρους θα καταφέρουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα παγίων δαπανών, καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα για να καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ όπως είπε, με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι μόνο οι μισοί θα καταφέρουν να επωφεληθούν.

Εκτίμησε δε, ότι οι τιμές θα διατηρηθούν “προς τα πάνω”, επειδή η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα παγκοσμίως, ενώ για τον εσωτερικό τουρισμό ανέφερε ότι “θα πιεστεί” τόσο οικονομικά από τις επιπτώσεις της covid-19, όσο και χρονικά, καθώς τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν αργότερα φέτος και άρα θα απομένει μόνο ένας μήνας στην ουσία για τις καλοκαιρινές διακοπές της ελληνικής οικογένειας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»