Γρ.Τάσιος: Οι ξενοδόχοι περιμένουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να κάνουν… Ανάσταση

05-05-21 | ΠΟΞ

“Ο Μάιος χάθηκε γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις. Στόχος μας να μη χαθεί και ο Ιούνιος”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στην Τασούλα Παπανικολάου, στο ραδιόφωνο Alpha989, προσθέτοντας πάντως πως αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Ελλάδα και στις χώρες προέλευσης δεν βοηθούν και έτσι τα ξενοδοχεία δεν δέχονται αυτή την εποχή κρατήσεις.

“Οι ξενοδόχοι περιμένουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να κάνουν… Ανάσταση. Αν όλα πάνε καλά, ίσως τότε να κόψουμε την… κορδέλα των εγκαινίων της σεζόν” τόνισε, υποστηρίζοντας πως αν και ο τουρισμός ανοίγει επίσημα στις 15 Μαΐου, ένα ξενοδοχείο για να ανεβάσει ρολά θα πρέπει να βλέπει μπροστά του πληρότητες του 40 -50% και υπενθύμισε ότι πέρυσι η φιλοξενία έχασε το 80% του τζίρου της.

Ο κ. Τάσιος επανέλαβε τα αιτήματα της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας εν όψει ανοίγματος, ώστε να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν (πρόγραμμα δαπανών, “Γέφυρα”, εποχικότητα, επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο) και σημείωσε ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, αλλιώς τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παραμείνουν κόκκινα που σημαίνει όπως είπε “κόκκινα ταμεία”.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός