Γρ.Τάσιος: Στάση αναμονής για τα ελληνορωσικά

20-07-18 | ΠΟΞ

Για το κατά πόσο οι εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις μπορούν να επηρεάσουν τον τουρισμό,  μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Στραβελάκη και στο  ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97.8. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η υστέρηση που παρουσιάζει η ρωσική αγορά κατά τα τελευταία χρόνια – με εξαίρεση το 2013 –  την κατατάσσει στην έκτη θέση των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Οι Ρώσοι τουρίστες κατευθύνονται τα τελευταία χρόνια κυρίως προς την Τουρκία, πρωτίστως λόγω του ότι είναι φθηνότερη από την Ελλάδα και συνεπώς, οι ξενοδόχοι τηρούν στάση αναμονής για τις εξελίξεις. 

Ο κ. Τάσιος ρωτήθηκε για την αδυναμία της μέσης ελληνικής οικογένειας να κάνει διακοπές, σημειώνοντας πως η οικονομική ανέχεια έχει βυθίσει την ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και το υψηλό κόστος μετακίνησης. Είναι ενδεικτικό ότι κατά μέσο όρο, αυτή τη στιγμή, μόνο οι 5 στους 100 πελάτες των ξενοδοχείων είναι Έλληνες.

Νευρική χρονιά

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 fm της ΕΡΤ3, στις 16 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ μίλησε για μια «νευρική» σεζόν με σκαμπανεβάσματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία πληροτήτων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Επανέλαβε δε, το οξύμωρο που ισχύει με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τόνισε ότι βρισκόμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά», διότι δεν υπάρχει καταγραφή για να ξέρουμε «πού διαμένουν οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα».

Ο κ. Τάσιος μίλησε ακόμη για την έλλειψη υποδομών, για το διεθνή ανταγωνισμό και τις πιέσεις που δέχεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν από την επαναφορά της Τουρκίας και της Αιγύπτου και σημείωσε ότι «είναι καιρός να αποφασίσουμε επιτέλους τι είδους μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης θέλουμε για τα επόμενα χρόνια»

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές