Η ΕΞ Ν. Μαγνησίας στην έκθεση καταδυτικού τουρισμού της Μπολόνια

09-03-18 | ΠΟΞ

Στις 2 και 3 Μαρτίου 2018 η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, προσκεκλημένη της εταιρείας mazi travel, έλαβε μέρος στις εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος “Dive in History” που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης καταδυτικών δραστηριοτήτων EUDI SHOW 2018. Το πρόγραμμα “Dive in History” που ήδη είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα και στην Ιταλία, αφορά στις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη και ανάπτυξη του υποβρύχιου αρχαιολογικού τουρισμού και αφορά, μεταξύ άλλων, τα καταδυτικά πάρκα της Αλοννήσου και της Πύλου.

Στην ημερίδα εργασίας συμμετείχαν ο ταξιδιωτικός οργανισμός mazi travel, η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Atlantis, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας και η Ιταλική εταιρία Itinera s.r.l εξειδικευμένη σε έργα συντήρησης και αποκατάστασης ενάλιων μνημείων.

Ένας από τους σκοπούς του προγράμματος “Dive in History” είναι η δικτύωση των καταδυτικών πάρκων, η προβολή των καταδυτικών κέντρων και η γενικότερη τουριστική ανάπτυξη των περιοχών ενάλιων αρχαιοτήτων. Η παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αφορούσε αφενός το κομμάτι της προβολής και δικτύωσης, αφετέρου το κομμάτι της εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις νέες τεχνολογίες, στην τρισδιάστατη απεικόνιση των ναυαγίων και γενικότερα σε έναν τομέα που στην χώρα μας ξεκινάει τα τελευταία δύο χρόνια. 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή