Ξενοδόχοι: Νέο στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης με τεχνοκράτες

21-06-17 | ΠΟΞ

H πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αποχωρήσει από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), που προαναγγέλθηκε στη συνέντευξη Τύπου του κ.Μπουτάρη χθες, θεωρώντας ότι χρειάζεται ένας νέος ιδιωτικός φορέας για την προβολή της Θεσσαλονίκης και οι δηλώσεις της προέδρου του ΟΤΘ κυρίας Βούλας Πατουλίδου κατά του δημάρχου, προκάλεσαν την παρέμβαση της Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης, η οποία ζητεί να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να υπάρξει μια νέα προσπάθεια "ξεπερνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Ξ.Θεσσαλονίκης:

"Αν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τη μέγιστη ισχύ ως τουριστικός προορισμός, θα πρέπει καταρχήν να πέσουν οι τόνοι από όλους. Να σταματήσουν οι εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις, να καθίσουν όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούν. Ευχής έργον θα ήταν να υπάρξει μία νέα προσπάθεια ξεπερνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε μία τέτοια προσπάθεια, μπορεί να θεωρείται δεδομένη, εφόσον ισχύουν οι κάτωθι προϋποθέσεις: 

Πρώτον, να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο στρατηγικό πλάνο με σαφή τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά για την αναβάθμιση του προορισμού και δεύτερον, να συμμετάσχουν στο στρατηγικό σχεδιασμό τεχνοκράτες για τη λήψη αποφάσεων και ΜΟΝΟ επαγγελματίες του τουριστικού μάρκετινγκ για την εισήγηση των δράσεων και την  εκτέλεση αυτών. 

Συνεπώς, όσον αφορά στις θέσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη για το αύριο του τουρισμού στην πόλη με συμμετοχή τεχνοκρατών και επαγγελματιών του μάρκετινγκ, αυτές μας βρίσκουν σύμφωνους. 

Όσον αφορά τυχόν μελλοντικές συζητήσεις για συγχώνευση του TCVB με το TCB, αυτές μπορούν να γίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση της δεσπόζουσας θέσης της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης στο νέο φορέα. Αυτό άλλωστε ίσχυε κατά την ίδρυση του TCVB το 1999 από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή όλων των ξενοδοχείων.

Αν δεν προχωρήσει η νέα προσπάθεια με ενωμένους τους φορείς της πόλης και με συγκεκριμένη τεχνοκρατική κατεύθυνση, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θα εξακολουθήσει να προβάλλει τον προορισμό με επαγγελματικά και τεχνοκρατικά κριτήρια, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, όπως άλλωστε πράττει εδώ και πολλά χρόνια. 

Τέλος, απαιτείται όλοι να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στην πολυετή προσφορά του τέως Προέδρου της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλου στον τουρισμό της περιοχής".

Photo Source: Wikimedia Commons Copyright: CHE License: CC-BY-SA 

διαβάστε ακόμα

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5