ΕΞ Κέρκυρας: Συνάντηση με τον βουλευτή Κ. Παυλίδη

14-03-17 | ΠΟΞ

Το Σαββάτο 11 Μαρτίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριο Κωνσταντίνο Παυλίδη.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης εξήγησαν επαρκώς στον Βουλευτή θέματα του κλάδου: για τις εξοντωτικές χρεώσεις των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων, την ανάγκη για αύξηση του συντελεστή δόμησης των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού, την εφαρμογή του virtual net metering στον ξενοδοχειακό κλάδο, τη δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης μελλοντικά της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας, τα υδροπλάνα και την ανάγκη έναρξης του πτητικού τους έργου, την απαράδεκτη εικόνα του οδικού δικτύου της Κέρκυρας και την πλήρη έλλειψη κατευθυντήριας σήμανσης και φωτισμού, τα απορρίμματα, την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας, τη στήριξη της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας και εν γένει τις εκπαιδευτικές υποδομές του τόπου που σχετίζονται με τον τουρισμό και την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου αεροδρομίου στο νησί.

Κατηγορηματικά δηλώθηκε η θέση της Ένωσης για άμεση κατάργηση του τέλους διαμονής και ζητήθηκε η στήριξη του Βουλευτή στο ζήτημα αυτό.

Η πρώτη αυτή συνάντηση ήταν εποικοδομητική, είχε γνώμονα την ενδυνάμωση του κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον κ. Παυλίδη για την αποδοχή της πρόσκλησης. 

διαβάστε ακόμα

Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ