ΕΞ Λέσβου: Ζητεί συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για τις οφειλές των ξενοδοχείων

01-02-17 | ΠΟΞ

Σε συνάντηση για την παράταση/ αναστολή της καταβολής οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την προοπτική μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και προστίμων των τουριστικών επιχειρήσεων Λέσβου καλεί τoυς υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.

Διαβάστε την επιστολή της Ένωσης προς τις δυο υπουργούς...

"Κυρία Υπουργέ,

          1.1.Σε συνέχεια του α) σχετικού τελούμε εν αναμονή κλεισίματος συνάντησης (σας) με το Δ.Σ. της ΄Ενωσής μας, κατά προτίμηση στη Μυτιλήνη (λόγω των ακριβών ναύλων), για να ‘ χετε τόσο πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, όσο κι απ’ ευθείας επαφές με τους Φορείς της Τοπικής Κοινωνίας.

1.2.Στην περίπτωση που οι υποχρεώσεις σας, προς το παρόν δεν το επιτρέπουν προτείνουμε (εναλλακτικά), μ’ ευκαιρία τη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), στις 10.2.2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.00 ΄ στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO, κοντά στο Αεροδρόμιο, να συναντηθούμε στην Αθήνα, στις 10.2.2017, σε χώρο που θα μας ορίσετε κι όχι αργότερα απ’ τις 13.00’  (εκτός κι αν η συνάντησή μας λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο), προκειμένου να μεσολαβήσει ικανός χρόνος μετάβασης για την προσέλευσή μας στη Γ.Σ. του ΞΕΕ

2.Με την ευκαιρία αυτή, θέτουμε υπ’ όψη σας, ότι υπεγράφη απ’ την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται – παρατείνεται μέχρι και 28.5.2017 η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων του Δήμου Λέσβου, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με την οποία κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές της ενότητες, για αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών απ’ τα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις – χαλαζοπτώσεις) στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2016.

3.Τα προς συζήτηση ζητήματα, προτείνουμε να ‘ χουν σχέση με τα παραπάνω σχετικά (που επισυνάπτονται) και κυρίως με:

3.1.Το υπ’ όψη θέμα παρατείνοντας – αναστέλλοντας την καταβολή οφειλών προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ, μέχρι 28.6.2017 όπως ακριβώς εφαρμόσθηκε απ’ το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της απόφασης της Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου             και

3.2.Τη μείωση των εργοδοτικών  ασφαλιστικών εισφορών, προστίμων κλπ πάντα σ’ αντιστοίχιση με τη φέρουσα πλουτοδοτική ικανότητα των εξωστρεφών, συναλλαγματοφόρων, ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Μικρών / Πολύ Μικρών Ξενοδοχειακών κ.ά. Επιχειρήσεων,  και με συνεκτίμηση των ιδιαιτεροτήτων / μειονεξιών (βαθμού Αναπηρίας) μας, της αρχής της Αναλογικότητας κι Ανταποδοτικότητας και της Νησιωτικότητας (έννοιες απόλυτα σεβαστές απ’ την Ε.Ε. και συμβατές με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο) του ευαίσθητου και παντοιοτρόπως δοκιμαζόμενου προορισμού μας, προκειμένου ν’ αμβλυνθούν ανεργία, εισφορο-διαφυγή / -αποφυγή και ν’ αποφευχθούν λουκέτα, αφελληνισμός επιχειρήσεων, αποεπένδυση, αποβιομηχάνιση κι άλλα …… κακά, σήμερα, αύριο ίσως να ‘ ναι «αργά», «ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ».

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ