Ε.Ξ. Πιερίας: Επίσκεψη σε αγροτουριστικές μονάδες της Τοσκάνης

31-10-16 | ΠΟΞ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των ξενοδόχων της Πιερίας στην περιοχή της Τοσκάνης της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτουρισμού «Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του Ν. Πιερίας-Πρόγραμμα "AgroActive». Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία OPTIMUS Hellas στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. 

Από τις 16 ως 21 Οκτωβρίου 2016, οι συμμετέχοντες ξενοδόχοι επισκέφτηκαν επιλεγμένες αγροτουριστικές μονάδες της Τοσκάνης, συνάντησαν  τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό και έμαθαν  για τις εργασίες και τις  δράσεις τους.

Η τυποποίηση των τροφίμων (κρασί, λάδι, ζυμαρικά κ.α.) που παράγονται στην περιοχή της Τοσκάνης από φάρμες της περιοχής αποτέλεσε μία ακόμη δραστηριότητα των ξενοδόχων που γνώρισαν και γεύτηκαν τοπικές ποικιλίες κρασιών και τυροκομικών και είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο διαχείρισης της βιολογικής κτηνοτροφίας σε αγροτουριστική φάρμα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, η ομάδα της Ένωσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Assoturismo Marina Di Bibbona, κ. Valori και τον εκπρόσωπο της Confesercenti Livorno, κ. Massimo Marini. Στη συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, και συμφωνήθηκε η συνέχιση δράσεων από κοινού.

Η γνωριμία με την  τοπική κουλτούρα και τον πολιτισμό  της Τοσκάνης ολοκληρώθηκε  με ξενάγηση στη γραφική Σιένα και με επισκέψεις σε διάφορα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. 

Οι εμπειρίες και οι γνώσεις από την επίσκεψη στην Τοσκάνη είναι πολύ θετικές και  θα βοηθήσουν τους ξενοδόχους της Πιερίας να εφαρμόσουν και να εμπλουτίσουν αγροτουριστικές πρακτικές στα ξενοδοχεία τους με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour