ΕΞ Ν. Μαγνησίας: Κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

18-03-16 | ΠΟΞ

Τη διαφωνία της με τις δηλώσεις του σε αργία δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, σχετικά με τη σκοπιμότητα λειτουργίας του αεροδρομίου Αγχιάλου, μένοντας όμως στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να στηρίξει το αεροδρόμιο, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

O κ. Μπέος, μιλώντας σε τοπικό κανάλι, αμφισβήτησε οτι η περιοχή θα έχει κέρδος από το αεροδρόμιο αφού, όπως είπε, οι επιβάτες των αεροπορικών δρομολογίων της Αγχιάλου δεν έρχονται με προορισμό το Βόλο και το Πήλιο, αλλά τα Μετέωρα και τις Σποράδες. Ο Βόλος δεν χρειάζεται αεροδρόμιο, είπε, γιατί η περιοχή είναι 1 ½ ώρα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ενώ για την κρουαζιέρα είπε ότι δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στην πόλη.

Από την πλευρά της η Ένωση αναφέρει οτι "κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά και κανείς δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου μας. Είμαστε σίγουροι ότι «όλοι μαζί μπορούμε»".

Διαβάστε όκληρη την ανακοίνωσή της:

"Σε σχέση με το τελευταίο θέμα που δημιουργήθηκε και αφορά τόσο στην κατάργηση της πτήσης της Condor, που θα συνέδεε τον Βόλο με το Μόναχο, όσο και στις δηλώσεις του κ. Αχιλλέα Μπέου στο τηλεοπτικό κανάλι astra, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας έχει να επισημάνει τα εξής:

Μέχρι τώρα παρατηρήσαμε να «ευαισθητοποιούνται» όλοι κάθε φορά που υπήρχαν ενέργειες που αφορούσαν τον υπό ίδρυση «Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Αεροδρομίου Βόλου». Τώρα «ευαισθητοποιούνται» ακόμη και στην περίπτωση που δυστυχώς για όλους μας χάνουμε μια τόσο σημαντική πτήση. Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσουμε για τις ευθύνες των προηγουμένων. Δεν πρόκειται να μιλάμε όταν δεν έχουμε κάτι να πούμε. Σημειώνουμε για άλλη μια φορά ότι το θέμα της προσέλκυσης πτήσεων, το θέμα του Αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας, δεν είναι για σπέκουλα. Δεν ανακοινώνονται πράγματα πριν γίνουν. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε με ανακοινώσεις οι οποίες εκθέτουν την περιοχή μας. Δεν πρόκειται η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας να εμπλακεί σε πολιτικές διαφορές κάποιων, ούτε να σταθούμε σε αναφορές ονομάτων που έγιναν από τον κ. Μπέο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Πρέπει όμως κάποιοι να καταλάβουν ότι έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα πολλές φορές με κριτικές επί παντός επιστητού προσπαθώντας να βγάλουν τον εαυτό τους στην επιφάνεια. Κι έτσι έχουν κάνει μόνο κακό. 

Όσον αφορά στον υπό ίδρυση Οργανισμό, έχουμε πει και άλλες φορές ότι είναι μονόδρομος η δημιουργία του καθώς επίσης μονόδρομος είναι και η επιτυχία του. Μια δική μας παράλειψη είναι σίγουρα το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν όλοι για τις προοπτικές του αεροδρομίου και τη λειτουργία του Οργανισμού. Εξηγήσαμε όμως ότι έγινε η επιλογή αυτής της στρατηγικής, δηλαδή πρώτα να ιδρυθεί ο Οργανισμός και μετά να γίνει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα φανεί εν τοις πράγμασι ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον αυτού του τόπου, όπου θα ενημερωθούν όλοι για τα υπέρ και τα κατά όλου αυτού του εγχειρήματος για να μην παραμένουμε στην επί τόσα χρόνια συζήτηση ίδρυσης οργανισμών και φορέων.

Σίγουρα δεν έχουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες – το έχουμε πει και το έχουμε αποδεχθεί επανειλλημένα – που θα μπορούσαν από μόνες τους να προσελκύσουν μια πτήση. Έχουμε όμως δημιουργήσει ένα νέο προϊον, το οποίο θα επιτρέψει την προσέλκυση αυτών των πτήσεων. Είναι σαφές ότι διαφωνούμε με τις απόψεις που εκφράστηκαν από τον κ. Μπέο όσον αφορά στο αν «κερδίζει» ο Βόλος ή όχι από την κρουαζιέρα και το αεροδρόμιο. Καθώς επίσης και αν απολαμβάνουν περιοχές όπως η Μακρινίτσα, η Πορταριά, το Σέσκλο κτλ. της δύναμης των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων. Οι θέσεις μας είναι σταθερές και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι από το αεροδρόμιο κερδίζουν όλοι. 

Σίγουρα όμως το αεροδρόμιο δεν είναι υπόθεση μόνο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ή του Δήμου Βόλου. Είμαστε σύμφωνοι ότι η ίδρυση μουσείων και άλλων χώρων θα βοηθούσε την πόλη μας, αλλά αυτό δεν έχει σχέση μόνο με το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο έχει τη δυναμική τώρα πια της Κεντρικής Ελλάδας και κερδίζουμε όλοι.

Σημειώνουμε όμως ότι για πρώτη φορά έχουμε μια άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και επίσης με τους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και πρόσσφατα και με τον Δήμο Αλμυρού. Θα προσπαθούμε πάντα να παραμένουμε στην ουσία. Ο κος. Μπέος στο τέλος της συνέντευξης δήλωσε ότι «Εμείς θα το στηρίξουμε αν μας ζητηθεί. Αυτή είναι η θέση η δικιά μου η οποία δεν είναι δεσμευτική». Αυτή την πληροφορία έχουμε και εμείς από την Δημοτική Αρχή εδώ και πάρα πολύ καιρό και σε αυτή παραμένουμε.

Συμπληρωματικά θέλουμε για άλλη μια φορά να αναφέρουμε την άριστη συνεργασία που έχουμε με τα 9 Επιμελητήρια και τις 8 Ενώσεις Ξενοδόχων, ένα γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά, και ίσως για πρώτη φορά πανελλαδικά και αισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί για το επίτευγμα αυτό. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά και κανείς δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου μας. Είμαστε σίγουροι ότι «όλοι μαζί μπορούμε»".

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια