ΕΞ Λέσβου προς Γ. Σταθάκη: άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

29-09-15 | ΠΟΞ

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, με την οποία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση για την ανακούφιση των συνεπειών που έχει το μεταναστευτικό/ προσφυγικό στη Λέσβο, απηύθυνε χθες, 28 Σεπτεμβρίου η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, υπενθυμίζοντας προτάσεις που έχει η ίδια διατυπώσει από τις αρχές του έτους.

Διαβάστε την επιστολή της Ένωσης, η οποία κοινοποιείται επίσης στην Αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Τουρισμού, Γεράσιμο Ζαχαράτο, στον Πρόεδρο του ΕΟΤ, Ελισάβετ Χατζηνικολάου, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλη και στους βουλευτές του Ν. Λέσβου:

"Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των καταιγιστικών γεγονότων, σχετικά με το υπ’ όψη θέμα και των δημοσιευμάτων του Τοπικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Λέσβος (μαζί με τη Χίο και τη Σάμο) προσδιορίζεται ως Βασική Πύλη Εισόδου  - Hot Spot καταγραφής και διαχωρισμού ΠΡΟΣ.ΜΕΤ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προορισμό μας (και την Περιφέρειά μας κατ’ επέκταση), σας διαβιβάζουμε συνημμένα πρόσφατα υπομνήματα και συγκεκριμένες προτάσεις της ΄Ενωσής  μας, με τη θερμή παράκληση για τις δικές σας άμεσες / ουσιαστικές ενέργειες, πριν …….. να ‘ναι πολύ αργά για όλους μας, αρχίζοντας απ’ την Περιφέρειά μας με την άμεση δρομολόγηση ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακού Νόμου, Κοινοτικών Πρωτοβουλιών κ.ά. και τη θέσπιση ειδικών Νομοθετικών Πλαισίων και Τιμολογίων (Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τραπεζών κ.ά., συμπεριλαμβάνοντας την κατάργηση των υπέρ τρίτων επιβαρύνσεων) για τους Hot Spot Ευαίσθητους, Ακριτικούς, Νησιωτικούς Προορισμούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ     ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ

Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ

Υ.Γ.:  Δε συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, της προστασίας της Ανθρώπινης Ζωής / Αξιών / Δικαιωμάτων, καθώς και το σεβασμό της Εθνικής μας Κυριαρχίας, αλλά και της προστασίας των συνόρων της Ε.Ε., να επιτρέπεται απ’ τα Ευρωπαϊκά Οργανα να δρουν ανενόχλητα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, τα κάθε λογής …. «κυκλώματα», αυτοαναγορευόμενα σε…… ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ του ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, επαπειλώντας την Ασφάλεια, Σταθερότητα και Κοινωνική Συνοχή κι ΄Εννομη Τάξη  της Ε.Ε., ούτε περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τις Εθνικές μας Αρχές , να μην αφουγκράζονται ικανοποιητικά την Περιφέρειά και τους Φορείς της, νιώθοντας ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ, ενδεικτικό της εξαθλίωσης της σημερινής Κοινωνίας – μακράν της Αθηναϊκής του Χρυσού Αιώνα του Περικλή".

Διαβάστε στα συνημμένα αρχεία τις προτάσεις στις οποίες αναφέρεται η Ένωση και έχει διατυπώσει από τις αρχές του έτους...

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός