Το ΔΝΤ μπλοκάρει τις πληρωμές αμερικανών t.o's στα ελληνικά ξενοδοχεία!

01-07-15 | ΠΟΞ

Το ΔΝΤ μπλοκάρει τις πληρωμές αμερικανών τουρ οπερέιτορ στα ελληνικά ξενοδοχεία, λόγω της μη πληρωμής της δόσης από το ελληνικό δημόσιο χθες 30 Ιουνίου! Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ.Γιάννης Ρέτσος, που έγινε ο ίδιος αποδέκτης αυτού του μπλοκαρίσματος χθες, καθώς έλαβε ενημέρωση από Αμερικανό τουρ οπερέιτορ ότι το ΔΝΤ απαιτεί τη δέσμευση εμβασμάτων πληρωμών σε ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της Ελλάδας.

Ο κ.Ρέτσος αιφνιδιάστηκε βεβαίως από αυτήν την ενημέρωση και προτίμησε, όπως είπε στο tornosnews, να μη σταλεί το έμβασμα, παρά αυτό να δεσμευθεί και να περιμένει πότε και πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα της μη πληρωμής της δόσης από το ελληνικό κράτος για να ξεμπλοκαρισθεί.

Ανάλογη ενημέρωση έχουν ήδη και άλλα ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία που συνεργάζονται με Αμερικανούς τουρ οπερέιτορ ή οργανώνουν συνέδρια με Αμερικανούς, ενώ είναι άγνωστο εάν το ΔΝΤ επεκτείνει την απαίτηση αυτή και σε τουρ οπερέιτορ εκτός Αμερικής, οπότε η εξέλιξη θα είναι δραματική για τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, σχολίασε, μεταξύ άλλων: "Η αθέτηση στην καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ, έχει συνέπειες. Είναι σαφές ότι η οικονομική απομόνωση της χώρας πλήττει την πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα τον πιο δυναμικό τομέα της, τον τουρισμό. Οδηγούνται σε αδιέξοδο χιλιάδες επιχειρήσεις και μαζί με αυτούς και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική και οι επιλογές του, έχουν πλέον βαρύ κόστος".

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη