ΠΕ Πέλλας: Θέματα συνεργασίας με τη Γερμανία στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό

08-05-15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης συνεργειών και ευρύτερης συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού αλλά και τουρισμού, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για Γερμανούς τουρίστες, καθώς και στις δυνατότητες συνεργασίας στην προώθηση των των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας στη Γερμανία μέσω οργανωμένων εμπορικών δικτύων, αναφέρθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο κ. Matthias Hoffmann, Διευθυντής του Παραρτήματος της Βόρειας Ελλάδας και ο κ. Γεώργιος Θεοδωράκης, Business Developer του φορέα, ενώ, στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι συνεργάτες του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανος Αργυράκης και κ. Χρήστος Μπιμπίτσος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα εμπορικού χαρακτήρα και συζητήθηκε η συμμετοχή παραγωγικών φορέων και ομάδων παραγωγών από την Πέλλα σε διεθνείς εκθέσεις με θέμα τα αγροτικά προϊόντα στη Γερμανία και η διοργάνωση ειδικών προωθητικών δράσεων και εκδηλώσεων προβολής που θα γίνουν στη χώρα μας με τη συμμετοχή Γερμανών εμπόρων και επιχειρηματιών.

Σχετικά με τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία σε εμπορικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «είναι σημαντική η στιγμή που γίνεται αυτή η συνάντηση καθώς συμπίπτει χρονικά με την προσπάθεια που κάνουμε ως Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για τη δημιουργία ισχυρών Ομάδων Παραγωγών με τις οποίες είμαστε σε συνεχή επικοινωνία ώστε να αποκτήσει η αγροτική οικονομία της περιοχής μας εξωστρέφεια. Εξάλλου, τα τοπικά προϊόντα ανταποκρίνονται πλήρως στις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας που θέτουν οι διεθνείς αγορές».

διαβάστε ακόμα

Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης