Ανοιχτές Πόρτες στα επισκέψιμα οινοποιεία Τυρνάβου το Σαββατοκύριακο

08-05-15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

O Δήμος Τυρνάβου στηρίζει και προωθεί την εκδήλωση αυτή στo πλαίσιo των δράσεων για την καθιέρωση του Τυρνάβου ως πόλης του κρασιού, ενώ τα οινοποιία Μίγα Δημήτρη Ζαφειράκη Χρήστου, Γιάτσα Ιωάννη, Σταυράκη Θεόδωρου, και αδελφών Παπρά, περιμένουν τον κόσμο για να τον μυήσουν στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίσουν τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσουν το εξαιρετικά Επώνυμα Κρασιά.

Τα οινοποιεία των κ. Μίγα Δ. και Ζαφειράκη Χρ. βρίσκονται τρία χιλιόμετρα εκτός πόλης Τυρνάβου στο δρόμο προς το Δαμάσι, ενώ τα άλλα τρία βρίσκονται εντός της πόλης του Τυρνάβου. Οι ώρες επίσκεψης είναι και για τις δύο ημέρες 11:00 πμ έως 18:00 μμ. και η είσοδος είναι δωρεάν.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων