Πρεμιέρα αύριο για την εφετινή σεζόν στα κρουαζιερόπλοια στη Χίο- πώς "έσπασε" το εμπάργκο το 2013

29-04-15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αύριο Πέμπτη ξεκινά η σεζόν για τα κρουαζιερόπλοια στη Χίο και ο Δήμος ετοιμάζει εκδήλωση για την υποδοχή τους. Με την ευκαιρία αυτή, η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, αποκαλύπτει πώς έσπασε το εμπάργκο για τις κρουαζιέρες το νησί το 2013. Γράφει:

Ο καπετάνιος του Αριάδνη κ. Διαμαντής Παπαγεωργίου ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα να σπάσει το «εμπάργκο» του λιμανιού της Χίου στην προσέγγιση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

Η ιστορία συνέβη το 2013 και – όπως μας αφηγείται ο τουριστικός επιχειρηματίας κ. Θόδωρος Μιχαλάκης – ήταν καθοριστική για να ανοίξει το λιμάνι της Χίου, με την είσοδο και την κανονική πρυμνοδέτηση – το 2014 – του κρουαζιερόπλοιου Louis Cristal.

Η εμπειρία μας ήταν αποκαρδιωτική, τονίζει και θυμάται το περιστατικό με το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen, τον Οκτώβριο του 2002, που μπήκε στο λιμάνι, αλλά δεν κατόρθωσε να πρυμνοδετήσει κανονικά. Έμεινε σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την προβλήτα και χρησιμοποιήθηκαν λάντζες για την μεταφορά των επιβατών στην προκυμαία.

φγη

Ο πλοίαρχος του Louis Cristal κ. Διαμαντής Παπαγεωργίου (φωτό arxipelagos.com)

Ο καπετάνιος που άνοιξε το λιμάνι της Χίου

Το 2013, συνεχίζει ο κ. Μιχαλάκης, η Louis σχεδίαζε να βάλει το λιμάνι της Χίου στους προορισμούς της, αλλά με βάση τα δεδομένα που είχε αυτό φάνταζε αδύνατο. Υπήρχε έντονος προβληματισμός και για το μέγεθος του πλοίου και κυρίως για τα βάθη του λιμανιού. Και μάλιστα δεν πείθονταν από τις διαβεβαιώσεις μας, ούτε και από τα έγγραφα που τους στείλαμε.

Τότε, εμφανίσθηκε κυριολεκτικά ως από μηχανής θεός ο καπετάνιος του Αριάδνη, που μόλις είχε αρχίσει να «πιάνει» Χίο, ο κ. Διαμαντής Παπαγεωργίου. Τον παρακαλέσαμε να μιλήσει με το operation του Louis. Αφού ο ίδιος έβαλε στο λιμάνι και πρυμνοδέτησε κανονικά πλοίο 200 μέτρων, δεν ήταν δυνατόν να μην μπορεί να γίνει το ίδιο με το Louis Crystal, τονίζει ο κ. Μιχαλάκης.

Πράγματι, έγινε η επικοινωνία και εδόθησαν όλες οι διαβεβαιώσεις και οδηγίες από τον κ. Παπαγεωργίου κι έτσι μπήκαμε στον σχεδιασμό και τον επόμενο χρόνο, το 2014, το Louis Cristal έδεσε κανονικά μέσα στο λιμάνι της Χίου.

Αύριο προσεγγίζει Χίο το Louis Cristal

Αύριο, Πέμπτη 30 Απριλίου, το Louis Cristal κάνει έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου για τη Χίο. Θα φτάσει στο λιμάνι στις 7 το πρωί και θα αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας περιόδου ο δήμος Χίου προετοιμάζει εκδήλωση μέσα στο κρουαζιερόπλοιο με χορευτικό συγκρότημα και άλλα χάπενινγκ.

Το πρόγραμμα για τους επιβάτες προβλέπει την πραγματοποίηση εκδρομών με τρία πούλμαν στα νοτιόχωρα και ενός ακόμα στην Νέα Μονή και στον Ανάβατο, μας ενημερώνει ο κ. Μιχαλάκης.

Έμεινε έξω από το λιμάνι το Europa

Σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2014, στις 8 το πρωί, προσέγγισε τη Χίο, αλλά έμεινε εκτός λιμανιού, το κρουαζιερόπλοιο Europa, που διαχειρίζεται η εταιρεία HAPAG LLOYD KREUZFAHRTEN.

Το Europa με 340 επιβάτες και 285 άτομα πλήρωμα θα αναχωρήσει από τη Χίο στις 6 το απόγευμα.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο