Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού: Παρουσίαση της Μοναστηριακής κουζίνας στη Βρετάνη της Γαλλίας

20-04-15 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

«Στάση εμπειριών και ποιότητας» στην πόλη Ρενέ της γαλλικής Βρετάνης πραγματοποίησε το Mount Athos Area KOUZINA 2015 το Σάββατο, 28 Μαρτίου, κατά το ταξίδι προώθησής του, προκειμένου οι σεφ Δημήτρης Πολύζος και Loic Pasco να παρουσιάσουν στο γαλλικό κοινό πιάτα και συνταγές από την εβδομαδιαία θεματική ενότητα του φεστιβάλ με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα».   

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Φιλελληνικό Σύλλογο Γαλλίας και το Σύγχρονο Κέντρο Γαστρονομίας στο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αισθητικής αμφιθέατρο του Κέντρου και στο πλαίσιο διεξαγωγής της τελετής παράδοσης «του Σκήπτρου του Ευκλείδη» στο φιλόσοφο Michel Le Bris.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό,η παρουσίαση της προαθωνικής χερσονήσου που ακολούθησε της τελετής και προηγήθηκε του «μοναστηριακού δείπνου» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο ] ποιοτικό κοινό, το οποίο απηύθυνε πληθώρα ερωτήσεων αναφορικά με τον τρόπο επιρροής της τοπικής (προαθωνικής) κουζίνας από τη μοναστηριακή διατροφή και το λιτό βίο των αγιορειτών. 

Ανάμεσα στους εκατό παρευρισκόμενους υπήρχαν προσωπικότητες της γαλλικής φιλοσοφικής σκέψης, της επιστήμης, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, διάσημοι καλλιτέχνες και πολλοί εκπρόσωποι Τύπου από ολόκληρη τη Βρετάνη.   

Το μενού συνδύασε τη χρήση προϊόντων γαλλικής πρωτογενούς παραγωγής με τις απλές γεύσεις / συνταγές της αθωνικής κουζίνας, αποσπώντας το χειροκρότημα και τις καλύτερες κριτικές.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι