«Στάση εμπειριών και ποιότητας» στην πόλη Ρενέ της γαλλικής Βρετάνης πραγματοποίησε το Mount Athos Area KOUZINA 2015 το Σάββατο, 28 Μαρτίου, κατά το ταξίδι προώθησής του, προκειμένου οι σεφ Δημήτρης Πολύζος και Loic Pasco να παρουσιάσουν στο γαλλικό κοινό πιάτα και συνταγές από την εβδομαδιαία θεματική ενότητα του φεστιβάλ με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα».
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Φιλελληνικό Σύλλογο Γαλλίας και το Σύγχρονο Κέντρο Γαστρονομίας στο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αισθητικής αμφιθέατρο του Κέντρου και στο πλαίσιο διεξαγωγής της τελετής παράδοσης «του Σκήπτρου του Ευκλείδη» στο φιλόσοφο Michel Le Bris.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό,η παρουσίαση της προαθωνικής χερσονήσου που ακολούθησε της τελετής και προηγήθηκε του «μοναστηριακού δείπνου» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο ] ποιοτικό κοινό, το οποίο απηύθυνε πληθώρα ερωτήσεων αναφορικά με τον τρόπο επιρροής της τοπικής (προαθωνικής) κουζίνας από τη μοναστηριακή διατροφή και το λιτό βίο των αγιορειτών.
Ανάμεσα στους εκατό παρευρισκόμενους υπήρχαν προσωπικότητες της γαλλικής φιλοσοφικής σκέψης, της επιστήμης, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, διάσημοι καλλιτέχνες και πολλοί εκπρόσωποι Τύπου από ολόκληρη τη Βρετάνη.
Το μενού συνδύασε τη χρήση προϊόντων γαλλικής πρωτογενούς παραγωγής με τις απλές γεύσεις / συνταγές της αθωνικής κουζίνας, αποσπώντας το χειροκρότημα και τις καλύτερες κριτικές.