Τριάντα δύο γαστρονομικές βραδιές περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα του Mount Athos Area KOUZINA, το οποίο διοργανώνεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.
Κάθε βράδυ στις 8, η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και δεκαοκτώ τοπικοί chef, σε συνεργασία με πέντε ευρωπαίους chef, αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης:
-Η αρχαιοελληνική κουζίνα,
-Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου,
-Η μοναστηριακή κουζίνα,
-Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων,
-Η μεσογειακή κουζίνα.
Στις φετινές δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος 22 τοπικές επιχειρήσεις, 3 επαγγελματικοί φορείς, 22 τοπικοί παραγωγοί και 9 τοπικοί σύλλογοι με κοινή συνισταμένη τη γαστρονομία.
Επιπρόσθετα, πάνω από 80 Έλληνες, Ευρωπαίοι και Ασιάτες εκπρόσωποι τύπου θα επισκεφθούν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ώστε να ζήσουν τη γιορτή και να αποκτήσουν την εμπειρία.
Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα της διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην ιταλική κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Πριν από την έναρξή του, το Mount Athos Area KOUZINA θα ταξιδέψει σε 6 ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις, όπου θα προβάλει όλες του τις θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες σε κοινό, εκπροσώπους τύπου και τουριστικών γραφείων.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.