12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

07-05-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 19 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 12ου Ποδηλατικού Γύρου Πεδιάδας, τον οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ενεργών Πολιτών Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της εποχής, αναβιώνει για δωδέκατη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, ενώ αποτελεί μια ευκαιρία να θαυμάσουν οι συμμετέχοντες τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους.

Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας, ενώ οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού, με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από γνώστες των περιοχών, την ιστορία και τα έθιμά τους.

Σκοπός της δράσης, είναι η κοινωνική καλλιέργεια και αναψυχή των συμμετεχόντων, η γνωριμία τους με τα χωριά της διαδρομής, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, καθώς και η σύνδεση του πολιτισμού με το φυσικό περιβάλλον.

διαβάστε ακόμα

Ταξίδι εξοικείωσης ΕΟΤ-Δήμου Σύρου: Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων γοητεύει Τούρκους influencers
mAiGreece: Διαθέσιμος από σήμερα ο Ψηφιακός Βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης για τις διακοπές στην Ελλάδα
Πτώχευση FTI: Βέλη του Γερμανικού Ταμείου DRSF κατά ξενοδόχων που ζήτησαν χρήματα από τους ταξιδιώτες
Πάνω από 12.000 εγγραφές και 5.000 συνεντεύξεις σε τουρισμό και εστίαση μέσω του JOBmatch της ΔΥΠΑ
Αυτά είναι τα τρία κορυφαία Ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών
Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης το Μάιο για το αεροδρόμιο Σητείας
CV Villas | Η Λευκάδα ο πιο «καυτός» προορισμός για γαμήλιο ταξίδι στην Ευρώπη το 2024 - Άλλα 6 Ελληνικά νησιά στο Top 20
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Με δυο σπουδαίες διεθνείς παραστάσεις θεάτρου και χορού συνεχίζεται δυναμικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Πειραιώς 260!
Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στα Ελληνικά νησιά για το 2024
Πτώχευση FTI: Διαμαρτυρίες από τα Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία για τη διαχείριση – Φόβοι για διπλοκρατήσεις