Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας-Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας

10-04-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της πολιτιστικής εκδήλωσης Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας-Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας.

Πρόκειται για μια πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για τα τοπικά δρώμενα, χωρίς ωστόσο να έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, οι δρομείς θα τρέξουν επί της Οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας - Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας που ξεκινά από την Αρχαία Ήλιδα, διέρχεται από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας, δηλαδή Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα γίνει η τελετή λήξης και οι βραβεύσεις των δρομέων.

Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας, όχι μόνο ενώνει την Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία, αλλά φέρνει στο προσκήνιο την ημιορεινή Ηλεία και προβάλλει τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, τα προϊόντα και τους φιλόξενους ανθρώπους  που υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους προϊόντα και εδέσματα τους δρομείς, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο και τις αξίες αλλά και τονώνοντας τον τουρισμό. Με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί επί της διαδρομής, αναδεικνύονται οι Ολυμπιακές αξίες και οι αθλητές, γεφυρώνοντας το αρχαίο με το σύγχρονο, ανασύρουν στο προσκήνιο τα ιδανικά του σεβασμού στον άνθρωπο, το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα και το ιερό δικαίωμα στην ειρήνη, που για να επιτευχθεί, καθοριστική είναι η συμβολή της Εκεχειρίας, που ήταν προαπαιτούμενη για τη διοργάνωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή και ανάδειξη λαογραφικών στοιχείων, της αρχιτεκτονικής της περιοχής, στον πολιτιστικό – αρχαιολογικό - αθλητικό τουρισμό που εδράζεται στην τεράστια δυναμική του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, αλλά και στη συμμετοχή των κατοίκων στις διάφορες δράσεις, ενιχύεται η τουριστική και οικονομική δραστηριότητα όχι μόνο στην περιοχή από όπου διέρχεται το Μονοπάτι, αλλά σε ολόκληρη την Ηλεία 365 ημέρες το χρόνο.

 

διαβάστε ακόμα

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της