Η Πιερία στα προγράμματα του Alltours | Σημαντική συμφωνία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

24-02-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη συνεργασία του με τον μεγάλο γερμανικό τουριστικό οργανισμό Alltours για την προώθηση της περιοχής ανακοίνωσε ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.)

Η συνεργασία αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, τονίζει ο ΠΟΤΑΠ, υπογραμμίζοντας:

Αποτελεί το επιστέγασμα της δυναμικής που παρουσιάζει τελευταία ο Οργανισμός, με την πολυμορφία των πολλαπλών επιλογών του τόσο με την ανέλιξη όλων των παραδοσιακών και σύγχρονων μορφών τουρισμού που αναδεικνύει στην Πιερία και ευρύτερα, όσο και με την εξωστρέφεια με την οποία διέπεται. 

H συνεργασία του Π.Ο.Τ.Α.Π. και του Alltour προβλέπει την ένταξη της Πιερίας στα προγράμματα του τουρ οπερέιτορ σε όλες τις αγορές, όπου έχει παρουσία. Παράλληλα, ο οδικός τουρισμός ο οποίος κυριαρχεί στην Πιερία, πλέον με τη συνεργασία του Alltours, θα διευρυνθεί με μερίδα επισκεπτών, που επιλέγουν το Aεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο ΠΟΤΑΠ τονίζει:

"Τα οφέλη για την Πιερία ασφαλώς πάρα πολλά. Διανοίγονται οι ορίζοντες καθότι θα την γνωρίσουν πελάτες σε σημαντικό αριθμό χωρών μέσω του δικτύου προβολής του Γερμανικού Tour Operator. Επίσης με δεδομένη τη δυναμική της Alltours θα είναι πιο αποτελεσματική και χωρίς δεύτερη σκέψη, η προτίμηση του νομού μας ως προορισμός των τουριστών. 

Η Πιερία ως προτίμηση, όχι μόνο κατά την θερινή περίοδο με το λεγόμενο παραθεριστικό τουρισμό, αλλά ευρύτερα και γενικότερα με όλες τις προτάσεις των περιηγητικών  προϊόντων που υλοποιεί, με έμφαση στον συνεδριακό και αστικό τουρισμό που τελευταία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον".

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα τουριστικά γραφεία αποτελούν σημαντική παράμετρο στο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τουριστών και τουριστικών επιχειρήσεων. Είναι κατανοητό το πόσο σημαντική είναι η σύμπλευση μας με το κορυφαίο Γερμανικό ταξιδιωτικό οργανισμό, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη για την Πιερία, τόσο σε προβολή διεθνώς, όσο και σε υψηλή επισκεψιμότητα» επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργος Καραλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το διεθνές άνοιγμα του Οργανισμού που προΐσταται, τονίζοντας «Η Πιερία, ένας παραδοσιακά οδικός τουριστικός προορισμός, κυρίως από Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, με τη συνεργασία αυτή χαράζει  νέα πορεία , αξιοποιώντας το Αεροδρόμιο "Μακεδονία" για την προσέλκυση και εδραίωση μεγάλων αγορών της Κεντρικής Ευρώπης».

διαβάστε ακόμα

Δήμος Κάσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Αλβανία | Ο τουρισμός διατηρεί ψηλά την ισοτιμία του λεκ
Δήμος Πρέβεζας | Πράσινο φως για την τοποθέτηση της προτομής του Μίνου Μάτσα στην οδό Ελ. Βενιζέλου
Ο Βόλος προβάλλεται τουριστικά στην Κρήτη | Κλειδί η αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Νέας Αγχιάλου
DER Τουριστική Ξενοδοχειακή Λήμνος | Η αποχώρηση από το Porto Myrina και η διαδικασία εκκαθάρισης
Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων
ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας
ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Cvent: Η Αθήνα 14ος καλύτερος MICE προορισμός στην Ευρώπη – 2 ξενοδοχεία της στα 50 καλύτερα για το 2024
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού | Προβολή των δρόμων του κρασιού