Πάρκο Τσέπης στη Θεσσαλονίκη

14-02-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την αποδοχή δωρεάς Πάρκου Τσέπης αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του κοινωφελούς οργανισμού της κοινωνίας των πολιτών «Οργάνωση Γη», με τη στήριξη και την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας Procter & Gamble Hellas.

Ειδικότερα, η κατασκευή του Πάρκου Τσέπης, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 25.474 ευρώ πλέον ΦΠΑ, θα γίνει σε χώρο στην οδό Αμφιπόλεως 31. Σκοπός της δημιουργίας χώρου πρασίνου, είναι η βελτίωση της ζωής των πολιτών σε μια ιδιαίτερα πυκνοδομημένη περιοχή. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω χώρος, ο οποίος ανήκει στην κυριότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  παραχωρήθηκε δωρεάν για 15ετή χρήση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, η κατασκευή του πάρκου, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Ecoscapes, περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, τη δημιουργία υποδομών, όπως επιδιόρθωση άρδευσης και εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, το φυτικό υλικό, τις φυτεύσεις και τη συντήρηση για διάστημα τριών μηνών. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η Οργάνωση Γη σε συνεργασία με την Procter & Gamble Hellas, θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει περιβαλλοντικές βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και συλλογικές δράσεις συμμετοχής για παιδιά και ενήλικες, με στόχο την «υιοθέτηση» του χώρου από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της γειτονιάς.

 

διαβάστε ακόμα

Έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου
To νέο Δ.Σ. του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
Έκθεση Κρητικού Οίνου Wines@Fortezza 2024 στο Ρέθυμνο
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου Θόδωρος Αγγελόπουλος
Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρυπτόγαμα του Μιχάλη Αλμπάτη | 17 & 18 Ιουνίου - Πειραιώς 260
Περιορισμοί στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2025
Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι σήμερα κλειστοί
Υπ. Τουρισμού | Σε διαβούλευση σ/ν με ρυθμίσεις για πολεοδομικά, αδειοδοτήσεις, ειδικές μορφές, ξεναγούς, κ.ά.
4.000 πτήσεις από το Ην. Βασίλειο στην Ελλάδα τον Ιούνιο