Δήμος Πλατανιά: ‘Εγκριση απολογισμού των δράσεων της επιτροπής τουριστικής προβολής

13-02-24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τον απολογισμό των δράσεων της επιτροπής τουριστικής προβολής για το έτος 2023 ενέκρινε ο δήμος Πλατανιά.

Ειδικότερα, ο δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο υλοποίησης της τουριστικής του πολιτικής για το 2023, ολοκλήρωσε τις εξής δράσεις:

-Διοργάνωση ημερίδας αθλητικού τουρισμού στο Πολύκεντρο Βουκολιών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλους τους αγώνες δρόμου οι οποίοι λαμβάνουν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καθώς και από τον Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού ως εναλλακτική μορφή τουρισμού.

- Στελέχωση και λειτουργία του Info kiosk, με τη συνδρομή και της εταιρίας υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ Χανίων-Ρεθύμνου, που βρίσκεται στην πλατεία του Πλατανιά με 7ήμερη πρωινή και απογευματινή λειτουργία.

- Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την προβολή χωριών του Πλατανιά, την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ενδοχώρας αλλά και του παραλιακού μετώπου.

- Χορήγηση αδειών κινηματογράφησης σε ξένες και ελληνικές εταιρείες με σκοπό την προβολή του Δήμου Πλατανιά.

- Συνδιοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΗΣ-Άνθρωποι και προϊόντα 2023, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του θεσμού του Αγροτικού Αύγουστου.

- Ανάδειξη των μονοπατιών του δήμου Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καθώς η ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη του τουρισμού στην ενδοχώρα του που παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης των μορφών του εναλλακτικού τουρισμού.

- Ολοκλήρωση της εφαρμογής Τ.Π.Ε και τοποθέτηση οθόνης στο info kiosk του Πλατανιά. Η εφαρμογή Τ.Π.Ε είναι μία διαδικτυακή ιστοσελίδα και εφαρμογή του κινητού, η οποία προβάλλει και αναδεικνύει τον πολιτιστικό και τουριστικό πλούτο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και ενσωματώνει τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Πλατανιά.

- Λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Agroplatanias, η οποία προβάλλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου και δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προβάλλουν δωρεάν τα προϊόντα τους και να τα προωθήσουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης συνδέει την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό.

- Λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας #ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ η οποία είναι ένα διαδικτυακό μέσο δωρεάν προβολής προσφοράς και ζήτησης εργασίας, επιχειρήσεων και υπηρεσιών που παρέχονται από τον δήμο και συνδέει τον τουρισμό της περιοχής με την αγορά εργασίας.

- Διαχείριση της Visit Platanias στο  Facebook, μέσα από την οποία δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα φωτογραφίες , video, ενημερώσεις που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής και μέσω αυτών επιτυγχάνεται η τουριστική προβολή στα social media.

 

διαβάστε ακόμα

Αμερικανικός τουρισμός | 71 εκατ. ταξίδια την εβδομάδα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας - 5,7 εκατ. αεροπορικώς
ΥΠΑ | +13% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' πεντάμηνο
Β. Μακεδονία: Ακυρώσεις και χάος λόγω... διαβατηρίων
Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ μόνιμα σε ταξί και στην παράδοση καφέ | Συνεισφορά Αλληλεγγύης 33% στις εταιρίες διύλισης
Λαμπρά εγκαίνια στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό
Νέα δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη
Δήμος Αλεξανδρούπολης: 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Εκδήλωση Συρράκο και Λέρος – Αιγαίο και Τζουμέρκα. Μια Ελλάδα Πολιτισμός
Γεύσεις Αμβρακικού στην Αμφιλοχία