Συνέδριο για το τοπίο της Μακεδονίας στον ελληνικό κινηματογράφο

09-06-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), με θέμα Το τοπίο της Μακεδονίας στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ειδικότερα, το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 16 και στις 17 Ιουνίου στο Κιλκίς και στις 18 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο της ΟΚΛΕ είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό συνέδριο στην Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κινηματογραφικού πολιτισμού και την προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μάλιστα, το φετινό συνέδριο της ΟΚΛΕ στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας του τοπίου στον ελληνικό κινηματογράφο, το οποίο συχνά διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην αφήγηση και αποτελεί καίρια προϋπόθεση στην επιτυχία μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Το θέμα του συνεδρίου εστιάζει το ενδιαφέρον στο τοπίο της Μακεδονίας και στην τεράστια ποικιλία εικόνων που προσφέρει, μέσα από ελληνικές ταινίες διακεκριμένων δημιουργών, που γυρίστηκαν στην περιοχή από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα. Ταινία έναρξης του συνεδρίου, θα είναι η πολυβραβευμένη ταινία Πίσω από τις θημωνιές της Ασημίνας Προέδρου, παραγωγής Αργοναύτες Α.Ε., η οποία υποστηρίχθηκε από το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και απέσπασε, μεταξύ άλλων, το location award στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία προβάλλει τη μοναδικότητα του τοπίου της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και τις πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησής του ως ιδανικού σκηνικού για κινηματογραφικές παραγωγές στην περιοχή.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο