Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο

29-05-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας και της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 44,64 τ.μ., στη θαλάσσια περιοχή Kομμένο της Κέρκυρας, μπροστά από το ξενοδοχείο GRECOTEL CORFU IMPERIAL, με σκοπό την χρήση της ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης, μηχανοκίνητων και μη, θαλασσίων μέσων αναψυχής, για λογαριασμό της εταιρείας ΦΑΙΑΞ Α.ΕΤ.Α. και για εποχιακή χρήση 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 21 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Αργασίου της Ζακύνθου, με σκοπό τη χρήση της ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης, μηχανοκίνητων και μη, θαλασσίων μέσων αναψυχής, για λογαριασμό του κ. Αμπελά Διονυσίου του Σταύρου και για εποχιακή χρήση 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξέδρων για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού