23ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

25-05-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 17 έως τις 29 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, το οποίο πραγματοποιείται στη Ζαγορά και στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.

Ειδικότερα, το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, δρώμενα και το μοναδικό στην Ελλάδα Φεστιβάλ Βιολοντσέλου, δηλαδή δράσεις με τις οποίες γεφυρώνεται αρμονικά η μουσική με το περιβάλλον, τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό.

Ειδικά στη φετινή διοργάνωση, προγραμματίζονται περίπου 6 συναυλίες με τη συμμετοχή 12 διεθνούς φήμης ελλήνων και ξένων μουσικών.

Στα είκοσι δύο χρόνια λειτουργίας του, το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό καλλιτεχνικό θερινό θεσμό, όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και διεθνώς, όπως επιβεβαιώνεται από τις επαναλαμβανόμενες συμμετοχές καλλιτεχνών από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Το ακροατήριο του Φεστιβάλ αποτελείται από μόνιμους κατοίκους της περιοχής, από παραθεριστές αλλά και ανθρώπους που φθάνουν στο Πήλιο από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αποτελεί δε σημαντική ευκαιρία προβολής της ευρύτερης περιοχής, ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, καθώς μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει μουσικοί από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ιαπωνία, την Κορέα, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Χιλή, με μεγάλη προβολή του Φεστιβάλ στις χώρες αυτές.

Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η καλλιέργεια της κλασικής μουσικής παιδείας, η προβολή της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. 

Τέλος, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο