Έκθεση Μικροναυπηγικής "Σαν Καλοτάξιδο Σκαρί" στη Σκόπελο

24-05-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί η έκθεση μικροναυπηγικής Σαν Ταξιδιάρικο Σκαρί στο νησί της Σκοπέλου.

Πρόκειται για μία έκθεση η οποία στοχεύει στην προστασία και τη διατήρηση της παράδοσης των ξύλινων ομοιωμάτων πλοίων, στην οποία θα παρουσιάζεται η εξέλιξη της ξυλοναυπηγικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τριάντα ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής θα ταξιδέψουν από την Καλαμάτα στη Σκόπελο, ενώ παράλληλα φωτογραφίες όλων των εκθεμάτων θα συμπεριληφθούν σε ένα λεύκωμα που θα εκδοθεί και θα διανέμεται δωρεάν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Παράλληλα, στον χώρο της έκθεσης προβλέπεται να διοργανωθούν ομιλίες, προβολή βίντεο με θέμα τους ταρσανάδες, τη μεθοδολογία και την ιστορία της ξυλοναυπηγικής στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νησί της Σκοπέλου, καθώς και σεμινάριο μικροναυπηγικής για τα πρώτα βήματα της κατασκευής ενός ομοιώματος πλοίου.

Το κοινό της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να μυηθεί στις τεχνικές και τα μυστικά της ξυλοναυπηγικής, μέσω της μικρο-ξυλοναυπηγικής και να γνωρίσει την πλούσια παράδοση του τόπου στον τομέα αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημιουργός της συλλογής, η οποία παρουσιάζει όλη τη ναυπηγική ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξή της από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα είναι ο Σκοπελίτης αυτοδίδακτος λαϊκός καλλιτέχνης κ. Παναγιώτης Σοφικίτης, ο οποίος ζει στην Καλαμάτα και έργα του οποίου έχουν εκτεθεί και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια.

διαβάστε ακόμα

Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης
Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη