Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Πάργα και Λευκάδα

02-05-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Πάργας και της Λευκάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  ενέκρινε την εκ νέου τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφάνειας 18 τ.μ. για λογαριασμό του Δήμου Πάργας, στη θέση Βάλτος, για εποχική χρήση έως έξι μηνών. Σκοπός της τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, είναι η χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης και κατόπιν χρήσης, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, των λουομένων καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφάνειας 100 τ.μ. για λογαριασμό της εταιρείας MASTERSAILS M.I.K.E., στη θαλάσσια ζώνη λιμένα Νικιάνας Λευκάδας, για εποχική χρήση έως έξι μηνών. Σκοπός της τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, είναι η χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, ενώ η μετάβαση από και προς την ξηρά,  θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 12,40 τ.μ. Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων η εταιρεία θα πρέπει να μεριμνήσει για την απομάκρυνση οποιωνδήποτε άχρηστων υλικών μετά την υλοποίηση του έργου.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο