Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Βουλιαγμένη και Λευκάδα

27-04-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Βουλιαγμένης και της Λευκάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 59,52 τ.μ., στη θέση Λ. Ποσειδώνος & Απόλλωνος 2, Βουλιαγμένη, μπροστά στην πρώην σχολή ski ΛΥΠΗΤΕΡΑΚΟΥ, εντός πλαζ ΕΟΤ Βουλιαγμένης, με σκοπό την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό της εταιρείας THE ROYAL BEACH ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών.

Η εξυπηρέτηση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με διάδρομο σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 7 τ.μ., με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 135 τ.μ., εκτός θαλάσσιας ζώνης λιμένα, στην περιοχή Σπήλια Μεγανησίου Λευκάδας, για λογαριασμό του κ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ Βασιλείου του Παναγιώτη, με σκοπό την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών.

Η εξυπηρέτηση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με διάδρομο σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 6 τ.μ., με απλή έδραση στον βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξέδρων για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο