Περιφέρεια Πελοποννήσου | Έργα ανάδειξης και αξιοποίησης πολιτιστικών υποδομών

21-04-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απηύθυνε πρόσκληση με τίτλο "Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση πολιτιστικών υποδομών" για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Πελοπόννησος.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων στην πρόσκληση ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση αφορά σε παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης, αναβάθμισης, ανάδειξης και τουριστικής αναπτυξιακής αξιοποίησης πολυποίκιλων πόρων πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως ενδεικτικά:

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται πέραν της προστασίας/αποκατάστασης, αφορούν και σε λειτουργική αναβάθμιση της επισκεψιμότητας και την βελτίωση των προσφερόμενων πολιτιστικών και τουριστικών υπηρεσιών, σ' αυτούς τους χώρους, ενώ στο σύνολό τους δύναται να λειτουργούν ως ένα δίκτυο αναβαθμισμένων πολιτιστικών πόρων για αύξηση της προστιθέμενης αξίας κάθε παρέμβασης, με ενδυνάμωση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας σε τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα και επιπρόσθετα, προβλέπεται η αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση της ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων και της διαχρονικής κουλτούρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της  Πρόσκλησης προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθούν έργα/πράξεις που ωρίμασαν τεχνικά και διοικητικά στο πλαίσιο του ΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020 και πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027.

Τα έργα είναι τα εξής:

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι