Περιβάλλον, πανδημία και τουρισμός | Νέο ευρωπαϊκό έργο στην Κρήτη από το ΜΑΙΧ και την Περιφέρεια

30-03-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ένα νέο ευρωπαϊκό έργο υλοποιείται στην Κρήτη από το το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και την Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG EUROPE. Μάλιστα, τη Δευτέρα 27/3/2023 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια διαδικτυακή συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου “Decarbonizing the Τourism industry post Covid-19 Support, DETOCS”/INTERREG EUROPE.

Το έργο αυτό στοχεύει στη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας για την προώθηση δράσεων μείωσης των ανθρακούχων εκπομπών της στα πλαίσια επίτευξης του στόχου της Ε.Ε. για το μηδενισμό των καθαρών εκπομπών άνθρακα έως το 2050. Η προσπάθεια μείωσης των ανθρακούχων εκπομπών της τουριστικής βιομηχανίας θα γίνει παράλληλα με τη προσπάθεια πλήρους ανάκαμψης της μετά το τέλος της πανδημίας Covid-19. Το έργο αυτό θα διαρκέσει 4 έτη (από 1/3/2023 έως 28/2/2027). 

Από την Ελλάδα, συμμετέχει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης σαν διαμορφωτής περιφερειακών πολιτικών στον τομέα αυτό. Το έργο αυτό υλοποιείται με συντονιστή το Ενεργειακό Γραφείο της Spodnje-Podravje της Σλοβενίας ενώ συμμετέχουν επίσης από τη Μάλτα, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας και το Υπουργείο Τουρισμού της Μάλτας, από τη Φινλαδία, ο Οργανισμός Thermopolis και η Περιφέρεια της South Ostrobothnia, από τη Βουλγαρία, το Ενεργειακό Γραφείο Pazardjik και ο Δήμος Burgas, από την Ουγγαρία, το Αναπτυξιακό Γραφείο του κεντρικού Δούναβη της Ουγγαρίας, από την Ολλανδία, ο Δήμος Middelburg και από τη Γερμανία, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές