Kissavos Road Tour στον Κίσσαβο

30-03-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 23 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 7ου Kissavos Road Tour στον ορεινό όγκο του Κισσάβου, τον οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει η κοινωφελής επιχείρηση Αγιάς, Καλυψώ.  

Ειδικότερα, η αθλητική δράση περιλαμβάνει ποδηλατική περιήγηση στην Καρίτσα και στον ορεινό όγκο του Κισσάβου. Εξάλλου ο Κίσσαβος, με την ψηλότερη κορυφή του να αγγίζει τα 1.978 μέτρα, είναι ένα βουνό που προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου. Η δε περιοχή συνδυάζει άριστα τις ομορφιές του βουνού από τη μια και της θάλασσας από την άλλη. Περαιτέρω, η Καρίτσα, είναι χτισμένη πάνω σε πλαγιά του Κισσάβου σε υψόμετρο 250 μ. και χαρακτηρίζεται από την πυκνή βλάστηση και την απέραντη θέα προς της θάλασσα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η καλλιέργεια του αθλητικού και φίλαθλου πνεύματος, η ανάδειξη του φυσικού τοπίου, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η κινητοποίηση των επισκεπτών για την προστασία του φυσικού τοπίου.

Μέσω της αθλητικής δράσης, αναμένεται να προβληθεί σημαντικά όλη η περιοχή και συγκεκριμένα ο ορεινός όγκος του Κισσάβου, γεγονός που προσδοκάται ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι