Συνεργασία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

14-03-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε συνεργασία πολλαπλών επιπέδων εισέρχεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Σχεδιασμός Εσωτερικών Χώρων: Αειφορικός και Κοινωνικός Σχεδιασμός του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, με τον δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ειδικότερα, το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά μεταξύ άλλων  στη σύνταξη της μελέτης και στη συμβουλευτική της διαμόρφωσης του ιστορικού περιπάτου της κωμόπολης Ωρεών. Η περιοχή θα μελετηθεί από σπουδαστική ομάδα με την καθοδήγηση των διδασκόντων σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου, σύμφωνα με τις αρχές του αειφορικού σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, τα μέλη του μεταπτυχιακού με την υποστήριξη του προγράμματος, θα μπορούν να παράσχουν τεχνικές συμβουλές στον Δήμο για θέματα που αφορούν τον αειφορικό – βιοκλιματικό σχεδιασμό υπαίθριων χώρων, σχολικών κτιρίων και σχολικών αυλών.

Παράλληλα, τα μέλη του μεταπτυχιακού προτίθενται να συμβάλλουν στη διάδοση της αξίας διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε είδους, καθώς και της σύνδεσής της με τη φυσική κληρονομιά του τόπου, που περιλαμβάνεται στο ερευνητικό αντικείμενο και τους στόχους του μέσω της ανάπτυξης δραστηριοτήτων και προγραμμάτων ενημέρωσης.

Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας θα προκύψει η διαχείριση, συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού που μπορεί να αφορά σε ιστορικούς περιπάτους, ανάδειξη και συντήρηση ιστορικών και παραδοσιακών κτιρίων και οικιστικών συνόλων, αλλά και σύνδεση φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος, βάση θα δοθεί στην τουριστική προβολή της περιοχής, με σκοπό την αξιοποίηση σημαντικών τοπόσημών της, αλλά και ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε θέματα περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας.

 
 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο