Περιβαλλοντική έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής

24-02-23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος αποφάσισε την περιβαλλοντική έγκριση του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής 2021-2025, βάσει της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης με το κοινό και τις αρμόδιες Αρχές.

Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής 2021-2025  αποτελεί την εξειδίκευση των στόχων του μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα συγκροτείται από δράσεις στα εξής πεδία:

-Έξυπνη Ανάπτυξη, με προώθηση της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης, τη στήριξη της παραγωγικότητας με ενίσχυση της καινοτομικής δραστηριότητας και την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

-Πράσινη Ανάπτυξη, με προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης επιχειρηματικότητας, τη μετάβαση σε «Πράσινη Πόλη» μέσω της ανάπτυξης υποδομών και συστημάτων προστασίας, καθώς και μέσω της πρόληψης και ανάδειξης των περιβαλλοντικών πόρων και της φυσικής κληρονομιάς.

-Κοινωνική Ανάπτυξη, με αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού υγείας, ενίσχυση της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού και προώθηση της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

-Ανάπτυξη Υποδομών, με αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των ενεργειακών δικτύων και οδικών υποδομών, επέκταση των υποδομών ΤΠΕ και προώθηση της ψηφιοποίησης των εμπορικών μεταφορών και των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

-Ενίσχυση Εξωστρέφειας, με προώθηση του τουριστικού προϊόντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού και την ενίσχυση εξωστρέφειας της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων στις εθνικές και διεθνείς αγορές.

 
 
 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια