Οργανισμός προ του Άθω: Γερμανίδα δημοσιογράφος για πεζοπορία στον Αριστοτελικό Περίπατο και city break στη Θεσσαλονίκη

01-10-14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το ιστορικό μονοπάτι του Αριστοτελικού Περιπάτου στη Χαλκιδική ακολούθησε η γερμανίδα δημοσιογράφος Beate Baum, κατά την επίσκεψή της στην προ του Άθω περιοχή από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με την προοπτική να το προβάλλει σε άρθρα της σε Μέσα Ενημέρωσης της Γερμανίας.

Η δημοσιογράφος μετέβη στην περιοχή στο πλαίσιο στοχευμένης προωθητικής ενέργειας που αναλαμβάνει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω με στόχο την προβολή του Αριστοτελικού Περιπάτου ως μιας εκ των κορυφαίων περιπατητικών διαδρομών στον κόσμο.

Η Beate Baum αρθρογραφεί  στα γερμανικά μέσα Freies Wort, Neue Presse, Meiniger Tageblatt, Südthüringer Zeitung, Frankenpost και Vogtland-Anzeiger.

Προηγήθηκε επίσκεψη της δημοσιογράφου σε προ-αθωνικές περιοχές, προκειμένου να κατανοήσει την ιστορική τους σύνδεση, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στην παραδοσιακή Αρναία και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συνδυασθούν οι τουριστικές δυνατότητες ενός city break προορισμού με εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις.

Προετοιμάζεται η διαδρομή του Ξέρξη

Την επόμενη Άνοιξη θα παρουσιασθεί επίσημα σε ευρωπαίους εκπροσώπους Τύπου η «διαδρομή του Ξέρξη», η οποία θα προωθηθεί στις αγορές του κόσμου ως δεύτερη σε ιστορική σπουδαιότητα τοπική διαδρομή, αφού εκτός από την ιστορία της, αναδεικνύει τουριστικά δύο οικισμούς της προ του Άθω περιοχής και συμβάλει στην τόνωση της τουριστικής εναλλακτικής δραστηριότητας.

διαβάστε ακόμα

Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων