Προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ με έμφαση στη γαστρονομία

25-11-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ πραγματοποίησαν ταξίδι δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάδειξη του δυναμικού της πόλης μας ως προορισμού city break, με ειδικό βάρος προβολής τη γαστρονομία της. 

Το ταξίδι διήρκησε πέντε μέρες και υποστηρίχτηκε από την αεροπορική εταιρεία Sundor, δεδομένης της έναρξης απευθείας σύνδεσης μεταξύ Τελ Αβίβ και Θεσσαλονίκης για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Η δημοσιογραφική ομάδα αποτελούνταν από έξι επαγγελματίες από κορυφαία μέσα της χώρας. Συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκαν οι εξής online πλατφόρμες:

Το γκρουπ διέμεινε στο ξενοδοχείο ΟΝΟΜΑ, συνοδευόμενο από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισραήλ, κο Δημήτρη Βασιλειάδη και γευμάτισε, μεταξύ άλλων, στο ΜΕΤ HOTEL.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους παρακολούθησαν την παρασκευή μπουγάτσας, πολλά master cooking classes καθώς και μενού γευσιγνωσίας τοπικής κουζίνας. Ακόμη επισκέφτηκαν το οινοποιείο Γεροβασιλείου και το αποστακτήριο Δοροδούλη όπου δοκίμασαν τοπικούς οίνους, τσίπουρο και παρεμφερή αποστάγματα.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Νομό Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους συνεταιρισμών και γεύτηκαν τοπικά εδέσματα. Τέλος, περιηγήθηκαν στην πόλη και απόλαυσαν λιχουδιές και εδέσματα τύπου “street food”.

 

Σε συνέχεια του ταξιδιού εξοικείωσης, δημοσιεύτηκε και το πρώτο άρθρο από τον Yaniv Granot της Walla που προτείνει «ονειρεμένες διακοπές σε μια ονειρεμένη πόλη»  

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων