Ταξίδι στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι

03-10-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, την πόλη που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, το 17ο Φεστιβάλ με τίτλο η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι, το οποίο διοργανώνει η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ).

Ειδικότερα, η μουσική και καλλιτεχνική δράση έχει ως στόχο να ταξιδέψει τους επισκέπτες στην πόλη του μεγάλου συνθέτη και ανθρώπου, ώστε να ανακαλύψουν τι ήταν εκείνο που τον γοήτευε, αλλά και ποια ήταν τα στοιχεία για τα οποία άλλοτε μιλούσε με τόσο πάθος, κι άλλοτε τον εκνεύριζαν.

Στον πρώτο κύκλο των εργασιών,  Συναντήσεις στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι, θα λάβουν χώρα συζητήσεις με τους φίλους και συνεργάτες του, οι οποίοι παράλληλα θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους μιλώντας για εκείνον- υλικό που έχει προκύψει μέσα από 15 και πλέον ώρες συνεντεύξεων.

Στον δεύτερο κύκλο, 2-3 Πράγματα που Ξέρω για τη Μουσική & Όχι Μόνο,  οργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1500 μαθητών, που είτε επισκέπτονται το μουσείο για το πρόγραμμα Μουσική στο Μουσείο, είτε σε δράσεις που οργάνωσε η ΦΕΞ στα σχολεία και σε άλλους χώρους με την συνεργασία των τμημάτων μουσικών σπουδών των πανεπιστημίων Ιονίου, Μακεδονίας, ΤΕΙ Άρτας, Τσελιάμπινσκ Ρωσίας, Φιλιππούπολης Βουλγαρίας και Αδριανούπολης Τουρκίας.

Στον τρίτο κύκλο, Μουσικές Συναντήσεις στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν εξαιρετικές συναυλίες, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, διαλέξεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις.

Τέλος, ταξιδεύοντας με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, το φεστιβάλ έχει ως σκοπό τόσο τη γνωριμία με το μεγάλο αυτό συνθέτη και άνθρωπο, όσο και με την ίδια την πόλη και τη σχέση που διατηρούσε μ’ αυτήν, δημιουργώντας παράλληλα το γόνιμο έδαφος για την εξέλιξη και της μουσικής παιδείας.

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ