Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Πόρο

17-08-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Λευκάδας και του Πόρου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 98,40 τ.μ. στη θαλάσσια ζώνη λιμένα Συβότων Λευκάδας, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό της επιχείρησης ΕΥΜΑΙΟΣ Ε.Π.Ε., για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 6 τ.μ. με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαίων ή πολιτιστικής φύσης αντικειμένων κατά την διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να τις διακόψουν και να ειδοποιήσουν αμέσως την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες των αρμοδιοτήτων της.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 23,86 τ.μ. στην περιοχή Αλυκή Πλάκα Πόρου, στη θαλάσσια ζώνη λιμένα Πόρου, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό του κ. Μαυροκορδάτου Αθανάσιου και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 1,80 τ.μ. με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Πτώχευση FTI: Δεν ξεπερνούν τα 2 εκ. ευρώ οι απώλειες συνολικά για τα ξενοδοχεία της Κρήτης
Πτώχευση FTI | Έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος μη πληρωμής των ξενοδόχων
7.500 τουρίστες του FTI αυτή τη στιγμή σε 250 ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Ισπανικός τουρισμός | 24 εκατ. τουρίστες και 31,5 δισ. ευρώ έσοδα το α΄τετράμηνο
Νίκος Χαλκιαδάκης | Άγνωστος ακόμα ο αριθμός τουριστών που έκλεισαν διακοπές στην Κρήτη μέσω του FTI
Ολοκληρώνεται αύριο η πρώτη φάση των εργασιών άρσης επικινδυνότητας στην πλατεία Συντάγματος
Ελληνικός τουρισμός: Έρχεται ο νέος ψηφιακός βοηθός AI για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες
Η Club Hotel Casino Loutraki φιλοξένησε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival 2024»
Δυναμική παρουσία της Ρόδου στην τουριστική έκθεση της Σαγκάης
Ξενόγλωσσος τουριστικός οδηγός με τα Προσκυνήματα της Πιερίας