Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πόρο και Λευκάδα

31-07-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές του Πόρου και της Λευκάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 32,40 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Ασκέλι του Πόρου, για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου , με σκοπό την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 6,16 τ.μ., με απλή έδραση στο βυθό.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 30  τ.μ. στη θαλάσσια ζώνη Νικιάνας Λευκάδας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό της εταιρείας LOCAL DEVELOPING LEFKADA M.I.K.E., για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών.  Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης στην πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με διάδρομο σύνδεσης 7,20 τ.μ., με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω πλωτές εξέδρες θα τοποθετηθούν σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση τους για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»