Άδειες για πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Μονεμβασιά

30-07-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας και της Μονεμβάσιας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 147,50 τ.μ., σχήματος «Τ»,  στη θαλάσσια περιοχή Μπαρμπάτι της Κέρκυρας, για λογαριασμό του κ. Γισδακη Νικολάου του Ματθαίου, με σκοπό τη χρήση της ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης, μηχανοκίνητων και μη, θαλασσίων μέσων αναψυχής και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαίων ή πολιτιστικής φύσης αντικειμένων κατά την διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να τις διακόψουν και να ειδοποιήσουν αμέσως την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες των αρμοδιοτήτων της.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας συνολικού εμβαδού 37,95 τ.μ. , σχήματος «Τ», στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιάς Μονεμβάσιας, μπροστά από το ξενοδοχείο ANNEMA HOTEL,  με σκοπό τη χρήση της για την πρόσβαση λουομένων σε δύσβατες παραλίες ή σε δύσβατες θαλάσσιες περιοχές, κοντά στην ακτή, για λογαριασμό του κ. Σταυρόπουλου Αντώνιου και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 14,65 τ.μ. με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ