Γιορτή Πέστροφας στην Παλαιοκαρυά Πύλης Τρικάλων

27-07-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιοκαρυά η περίφημη Γιορτή Πέστροφας, διοργάνωσης του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκαρυάς Η ΓΚΡΟΠΑ του Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Στην εν λόγω γιορτή, η οποία πλέον έχει γίνει θεσμός στο όμορφο χωριό, η πέστροφα θα έχει και πάλι την τιμητική της, καθώς θα τηγανίζεται επί τόπου και θα σερβίρεται στους επισκέπτες ζεστή και τραγανή.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πέστροφα έχει στεφθεί η βασίλισσα των ελληνικών, ορεινών ποταμών, κι ένας από τους βασικότερους λόγους είναι ότι το εν λόγω ψάρι λατρεύει τα κρύα, καθαρά και αρκετά οξυγονωμένα νερά. Ως έδεσμα, η πέστροφα έχει πολλούς τρόπους παρασκευής, προσφέροντας έτσι μία τεράστια ποικιλία συνταγών στους μεγάλους σεφ αλλά και στους ερασιτέχνες μάγειρες. Πρόκειται για ένα λιπαρό αλλά ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό ψάρι, το οποίο εκτός από τον θρεπτικό του πλούτο, τονώνει και τις κατά τόπους οικονομίες που το εμπορεύονται και το αναπτύσσουν επιχειρηματικά.

Τέλος, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής γιορτής η οποία θα αναδείξει δεόντως τη βασίλισσα του γλυκού νερού, θα λάβουν χώρα μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων, αλλά και πλούσιο τραπέζι με διάφορα παραδοσιακά, τοπικά εδέσματα.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google