Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στη Βέροια

16-07-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 17 Ιουλίου θα διεξαχθεί στη Βέροια ο 10ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Ξηρολιβάδου, 14 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για αγώνα που διοργανώνει ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας, ο οποίος από την ίδρυσή του το 2013, στοχεύει μεταξύ άλλων στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού της πόλης της Βέροιας και του ορεινού όγκου της περιοχής.

Ειδικότερα, ο αγώνας των 14 χιλιομέτρων με παράπλευρο αγώνα  1500 μέτρων τρεξίματος σε ανώμαλο έδαφος νεαρών ηλικιών 7 έως 15 ετών, έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το χωριό του Ξηρολιβάδου.

Υπολογίζεται ότι στον αγώνα ενηλίκων συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 500 δρομείς και πάνω από 200 παιδιά απολαμβάνουν τον αγώνα των 1500 μέτρων.

Σκοπός της εκδήλωσης και του συγκεκριμένου αγώνα είναι να αγκαλιάσει τους κατοίκους αλλά και τους δρομείς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία ώστε με την παρουσία τους, να ενισχύσουν και να προωθήσουν το αθλητικό πνεύμα, την τοπική κοινότητα και γενικότερα την Ημαθία, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την τουριστική της κίνηση.

Εξάλλου η περιοχή και ειδικά το Ξηρολίβαδο, παρουσιάζει πολλές ομορφιές για τους αθλητές και τους συνοδούς τους: Χτισμένο στην ανατολική άκρη μιας πευκόφυτης κοιλάδας στο Βέρμιο όρος, το χωριό βρίσκεται δίπλα στη μικρή λίμνη Μπάρα και μεταξύ αυτού και του πευκοδάσους παρεμβάλλεται ένα απέραντο λιβάδι.

 

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό