Ο Πηνειός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

09-06-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 11 και 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικών Αλιέων Κάτω Ολύμπου.

Η κλιματική αλλαγή, η οποία απειλεί τον πλανήτη και η σημασία της παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, είναι ένα θέμα που αφορά όλους, συνεπώς,  κύριος σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναπτύξει και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για την αξία που έχει ο Πηνειός ποταμός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εκβολές του Πηνειού, όπου βρίσκεται η «ράμπα» των ερασιτεχνικών ψαράδων του Κάτω Ολύμπου, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον παράδεισο του Πηνειού Ποταμού.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις οι οποίες επιδιώκουν να τονίσουν την ύψιστη αξία που έχει το περιβάλλον και ταυτόχρονα να τονώσουν την οικολογική συνείδηση για τον πλούτο της θάλασσας και των ποταμών.

Τους επισκέπτες θα ξεναγήσουν στον Πηνειό ποταμό 10 βάρκες, συνοδεία ομάδας κανόε καγιάκ και 4 ναυαγοσώστες, όπου θα παρουσιάσουν τις ομορφιές του τόπου με σκοπό την τόνωση της τουριστικής κίνησης, ενώ παράλληλα 30 τουλάχιστον βάρκες θα κάνουν καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού ποταμού από τη γέφυρα του Παλαιόπουργου έως τις εκβολές της θάλασσας, με σκοπό τον καθαρισμό του Πηνειού ποταμού από τα φερτά υλικά του χειμώνα. Τέλος, τις δράσεις συμπληρώνουν αγώνες δρόμου 2000 μέτρων και 3000 μέτρων. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»