H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Διεθνή ‘Εκθεση London Wine Fair 2022 στο Λονδίνο

04-06-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Olympia London του Λονδίνου, η 40η Διεθνής ‘Εκθεση  London Wine Fair 2022, με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας, είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον οινικό κλάδο.

Η London Wine Fair, με 40 έτη λειτουργίας, αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στην Μεγάλη Βρετανία και ένα γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και

προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Στην 39η διοργάνωση της έκθεσης το 2019, συμμετείχαν 36 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα και πάνω από 13.000 wine trade visitors, ενώ προβλήθηκαν 14.000 κρασιά από 40 διαφορετικές χώρες.

Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού στην Αυστραλία και στον Καναδά διακινούνται από Βρετανικές εταιρείες, αναδεικνύοντας τη Μεγάλη Βρετανία συνδυαστικά το  νούμερο ένα στον κόσμο. Επιπλέον, το 2019 η Μεγάλη Βρετανία εισήγαγε από την Ε.Ε κρασιά αξίας 4.1 δις ευρώ, με το  27.2% των πωληθέντων κρασιών να ανήκουν στην κατηγορία 15-23 λιρών Αγγλίας ανά μπουκάλι. Οι πωλήσεις εμφιαλωμένου κρασιού το 2019 ήταν πάνω από 71%, με το 18% να είναι αφρώδεις και οι  πωλήσεις κρασιού σε super market και κάβες (off-trade) ήταν 8.3 δις λίρες Αγγλίας και 7.2 δις λίρες Αγγλίας σε restaurant, bar, pubs (on-trade), ενώ ο κλάδος του κρασιού στην Μεγάλη Βρετανία παράγει έσοδα 22.3 δις λίρες Αγγλίας.

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ψηφιακή δράση London Wine Fair το 2021, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει με φυσική παρουσία σε έκθεση κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία αποτελεί αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί, δίνοντας τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της περιοχής. Μεταξύ άλλων, στον εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας θα δημιουργηθεί Wine Βar, το οποίο θα λειτουργεί όλο το τριήμερο της έκθεσης, αλλά και VIP Premium Masterclass για την προβολή των ελληνικών κρασιών. 

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια